Без замішування тіста, збивши білки, готую італійську смакоту: печиво “Савоярді” домашні ладні їсти щодня

Печиво "Савоярді", чи як його називають у нас "Дамські пальчики", дуже полюбляють італійці. Воно повітряне й просто тане в роті. Виявляється, зготувати його дуже просто.

Весь процес приготування тіста складається у збиванні білків з поступовим додаванням решти інгредієнтів. Замішувати й розкатувати тісто не доведеться.

Вам знадобиться:

  • 2 яйця;
  • 60 г цукру;
  • 70 г борошна;
  • 1 дрібка солі;
  • 1 ст.лож. ванільного цукру.
Перекладіть білкову масу в кондитерський мішечок

Перед початком роботи увімкніть духовку до 170 градусів. Допоки прогріватиметься, зготуєте тісто. Яйця дістаньте з холодильника завчасно, щоб вони були кімнатної температури.

Білки відділіть від жовтків і перекладіть у суху мисочку. Присоліть й збивайте міксером до білої піни. Додайте ванільний цукор. Продовжуйте збивати до щільних піків, поступово підсипаючи цукор.

Вичавіть смужки на пергамент

Коли цукор повністю розчиниться, а маса стане густою, додайте жовтки та збийте зовсім трішки, щоб тільки розмішалися. Всипайте просіяне борошно невеликими порціями, перемішуючи масу вінчиком дуже акуратно знизу вверх.

Присипте цукровою пудрою

Перекладіть ніжне повітряне тісто у кондитерський мішечок. Надріжте кінчик на ширину 1,5 см. Вичавлюйте смужки завдовжки приблизно 10 см на деко, вистелене пергаментом. Робіть проміжки між печининами, оскільки вони будуть підростати.

Присипте “Савоярді” цукровою пудрою й відразу ж відправляйте у розігріту духовку. Випікайте 12 хвилин у режимі “Верх-низ” без конвекції. Печиво має злегка підрум’янитися.

Зніміть готове Савоярді, підчепивши лопаткою

Воно вийде хрумким ззовні й м’яким усередині. Якщо вам хочеться, щоб “Дамські пальчики” були твердими повністю, витягніть деко з духовки. Коли температура сягне 100 градусів, поверніть печиво у вимкнену духовку і залиште на годину. Тоді воно підсохне навіть у середині.

Щоб зняти “Савоярді” з пергаменту, підчепіть кожне печиво лопаткою. Перекладіть на таріль і можете подавати до столу. Саме з цього печива готується усім нам добре відомий десерт “Тирамісу”.

Популярне

Схожі статті

Перше кохання Наталки Карпи привело співачку в ступор: дівчина зазнала зраду, ще й пережила непоправну біду

Перше кохання в Наталки Карпи закінчилося трагедією. Мало того, що обранець закрутив шури-мури з її найкращою подругою, так ще й раптово помер через нещасний випадок.

Заливний пиріг із картоплею готую на вечерю або для раптових гостей: швидко, смачно, ситно, ароматно

Вечерю можна приготувати нашвидкуруч, якщо запланувати заливний пиріг із картоплею. тісто дуже швидко готується на кефірі, а місити його руками взагалі не доведеться. При цьому виходить ситно.

Люблю на застілля готувати запіканки. Це завжди поживно та швидко: картопля з курячою грудкою під сиром

Коли настає час вибору гарячої страви для столу, хочеться знайти щось смачне, ситне і водночас просте в приготуванні. Картопляна запіканка з курячою грудкою під сиром – це саме той ідеальний вибір.