Гарбузове сонечко на столі: випікаю корисний пиріг із гарбуза та вівсянки – домашні весь час просять добавки

Осінь – пора гарбузів. Треба обов'язково скористатися корисними властивостями цього овочу й взяти на озброєння кілька рецептів. Сьогодні готуватимемо гарбузовий пиріг.

Вам знадобиться:

  • 200 г вівсяних пластівців;
  • 400 г гарбуза;
  • 2 яйця;
  • 50 мл молока;
  • 50 г горіхів;
  • 50 г родзинок;
  • 3 ст.лож. коричневого цукру;
  • 1 дрібка солі;
  • 2 ст.лож. олії;
  • 5 г розпушувача;
  • на кінчику ножа ванілін.
Вистеліть дно й боки форми пергаментом

Родзинки залийте гарячою водою, щоб трішки набрякли. Гарбуз почистьте, наріжте на шматочки, зваріть у воді й дайте прохолонути. Перекладіть у глибоку мисочку, вбийте туди яйця. Перетворіть масу на пюре за допомогою блендера.

Розрівняйте тісто

Влийте в гарбузову масу молоко. Ще хвилинку попрацюйте блендером. Додайте коричневий цукор, сіль та ванілін, дрібні вівсяні пластівці та розпушувач. Ретельно перемішайте всі інгредієнти.

В принципі, підійде й вівсянка з великою фракцією, але все ж краще покласти дрібну. Замість коричневого цукру можете брати й білий. А якщо не любите присмак ваніліну, взагалі не додавайте його в тісто.

Випікайте пиріг 40 хвилин

Горіхи можете брати будь-які. Подрібніть їх, але не на крихту, а щоб відчувалися шматочки. Зважте, що використання горіхів збільшує калорійність пирога. Тож тим, хто на дієті, від них краще відмовитися.

Висипте горіхи в гарбузову суміш. З родзинок злийте воду і теж змішайте з тістом. Можете, за бажанням, додати щось зі спецій – корицю, кардамон, мускатний горіх, імбир.

Присипте цукровою пудрою

Форму, що знімається, діаметром 18 см змастіть олією. Низ вистеліть пергаментом. Додатково прокладіть пергаментними смужками боки. Викладіть гарбузове тісто в форму, розрівняйте верх. Випікайте 40 хвилин у духовці, розігрітій до 200 градусів.

Коли дістанете з духовки, дайте пирогу постояти 15 хвилин. Після цього форму зніміть, а випічку перекладіть на блюдо. Коли прохолоне, присипте цукровою пудрою.

Популярне

Схожі статті

Мама поганого не порадить: до якого майбутнього готують зіркові Ребрик та Падалко своїх дітей-підлітків

Нащадки в таких сім'ях як Падалко та Ребрик мають змогу вибирати своє майбутнє з ширшого спектра, ніж більшість. Втім підхід цих мам до вибору професії дитини може слугувати прикладом для інших.

Кіш із рибою по-французьки: смакуй хоч гарячим, хоч холодним! Смачна несолодка випічка у європейському стилі

Завжди чудово мати у записнику декілька унікальних рецептів страв, які можна подати на будь-яке святкове чи буденне застілля. Один з таких — кіш із рибою та броколі по-французьки.

Де зараз колись популярна Надія Мейхер: тиняється Європою та робить спробу продавати речі власного бренду

Надія Мейхер, колись відома своїми музичними досягненнями, в останні роки змінила вектор особистої активності. Звісно, ця зміна кар'єрного шляху не залишилася непоміченою громадськістю.