Якщо помідори не встигли дозріти, приготуйте цю смакоту: салат із зелених помідорів — закуска суперкласу

Ви виростили великий врожай помідорів, але вони не встигли досягти кондиції, та через певні умови їх прийшлося зібрати їх зеленими? Не страшно! Рецепт, який ми пропонуємо допоможе зберегти всі плоди.

Цей рецепт доволі простий, а результатом стане смачна закуска. Можливо вона сподобається вам настільки, що через це ви станете спеціально збирати саме зелені помідори. Дехто вважає консервовані зелені томати смачнішими за червоні. Спробуйте приготувати, щоб переконатися в цьому.

З кількості продуктів, що вказана в рецепті у вас повинно вийти 3 літрові баночки. Одразу попередимо, що зберігати таку закуску потрібно у холодильнику або у холодному підвалі.

Інгредієнти

  • Нестиглі (зелені) помідори – 2 кг
  • Морква – 600 г
  • Часник – 1 головка
  • Гострий перець – 2 штуки
  • Лавровий лист
  • Чорний перець горошком
  • Насіння кропу парасольки
  • Сіль (груба) – 1 столова ложка на кожну банку
  • Оцет (4%) – 50 мл на кожну банку
  • Холодна вода

Приготування

  1. Зелені помідори відберіть так, щоб вони були приблизно однакового розміру, бажано не великого. Помийте їх та обсушіть. Далі потрібно порізати їх на 6 або 8 часток.
  2. Моркву також помийте, почистьте та натріть на корейській терці в окремий посуд.
  3. Часник почистьте та розділіть на зубчики. На кожну банку піде десь по 4 зубчики. Можна зубчики розрізати навпіл.
  4. Далі помитий та обсушений гострий перець поріжте на середнього розміру часточки. Насіння з нього не прибирайте. В 1 банку потрібно буде покласти 3 таких часточок.
  5. Тепер можна викладати салат у банки. На дно чистих та сухих банок покладіть спочатку по 1 парасольці кропу, зубчики часнику, гострий перець, лавровий лист та чорний перець горошком (по 4-5 горошин у кожну банку). Далі покладіть шар моркви, шар помідорів, знову шар моркви, потім помідори й ще один шар моркви.
  6. Налийте у кожну банку оцет, додайте сіль та залийте салат холодною водою до краю банки. Тепер накрийте банки капроновими кришками та добре струсіть кожну банку протягом 1 хвилини.
Салат із зелених помідорів
Салат із зелених помідорів

Помістіть банки з салатом у холодне місто, а через кілька днів можете вживати.

Популярне

Схожі статті

Вік живи, вік учись: так швидко оселедець я ще не чистила. Ніяких секретів, усе максимально елементарно

Для того, аби приготувати смачний салат чи будь-яку іншу закуску до свого столу на основі риби, для початку її потрібно якісно почистити. Розповідаємо, як це зробити.

У білосніжному костюмі з вишивкою: Олександр Усик приголомшив стильним образом перед поєдинком з британцем

Український боксер Олександр Усик приголомшив публіку костюмом з чорною вишивкою, який одягнув на пресконференцію перед поєдинком з Тайсоном Ф'юрі.

У 45 років можна виглядати неначе у 25: доведено Олею Поляковою, Лілією Подкопаєвою, Валерією Крук та Монро

Всі ми чули поговірку про бабу-ягідку в 45. Але наші знаменитості Подкопаєва, Полякова, Крук, Монро її спростовують. Адже виглядають зовсім не як ягідки, а неначе юні дівчата.