Він такий смачний, що можу їсти його кожен день: не набридає. Улюблений французький салат: швидко і просто

Французький салат готується з простих продуктів. При цьому вони настільки гармонійно поєднуються у страві, що салат виходить неймовірно смачним і ніжним.

Традиційні салати, такі як “Шуба”, чи “Олів’є” вже багатьом приїлися. На святковий стіл хочеться поставити якусь нову закуску з цікавим смаком та поєднанням продуктів. Пропонуємо до вашої уваги оригінальний французький салат. Із найпростіших продуктів виходить смачна і вишукана страва.

Необхідні інгредієнти:

  • яблука середні кисло-солодкі – 2 шт;
  • яйця варені – 4 шт;
  • морква – 2 шт;
  • твердий сир – 150 г;
  • майонез – 100 г;
  • лимонний сік – 2 ст.л;
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

Підготуємо всі інгредієнти. Яблука потрібно очистити від шкірки і серцевини і натерти на крупній тертці. До натертих яблук додаємо лимонний сік (щоб вони не потемніли) і перемішуємо.

Рецепт французького салату з яблуком і сиром
Рецепт французького салату з яблуком і сиром

Відварені яйця натираємо на крупній тертці. Сиру моркву тремо на дрібну тертку. Твердий сир також натираємо на дрібну тертку.

Формуємо салат. На дно тарілки викладаємо половину натертих яблук і розприділяємо по тарілці. Зверху змащуємо яблука тонким шаром майонезу. Другим шаром викладаємо половину натертих яєць, злегка солимо і робимо сіточку з майонезу.

Рецепт французького салату з яблуком і сиром
Рецепт французького салату з яблуком і сиром

Третім шаром викладаємо половину натертої моркви. Присолюємо і змащуємо майонезом. Зверху викладаємо половину натертого сиру і робимо сіточку з майонезу. Повторяємо всі шари: яблука, яйця, майонез і сиром. Всі шари перемащуємо майонезом. Останній шар (сир) змащувати майонезом не треба. За бажанням готовий салат можна прикрасити зеленню.

Рецепт французького салату з яблуком і сиром
Рецепт французького салату з яблуком і сиром

Готовий салат відразу подаємо до столу, залишати його просочуватись не потрібно. Французький салат виходить дуже легким, ніжним і має цікавий смак. Поєднання продуктів в цьому салаті дуже вдале. Сир та яйця надають цій страві ніжності, а яблуко та морква – свіжості.

Готувати цей салат можна як на свята, так і просто так, щоб порадувати своїх рідних та близьких смакотою.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Як виглядає могила Яна Табачника, якого рік тому поховали в Ізраїлі: на надгробку напис російською

Ян Табачник — легендарний музикант і народний артист України, який завжди залишався у центрі уваги як віртуоз-акордеоніст, популяризатор цього інструмента та народний депутат Верховної Ради.

Женя Кот замилував світлинами з донькою: 2-місячна власниця хати з басейном, що будують зіркові батьки

Життя одного з найвідоміших хореографів України, Жені Кота, разом із його дружиною Наталією Татарінцевою, змінилося кардинально два місяці тому, коли на світ з'явилася їхня донечка Леля.

“Можна копита відкинути”: 35-річна Ксенія Мішина назвала причину, чому останнім часом так багато працює

Українська актриса Ксенія Мішина зізналась, що останнім часом дуже багато працює. Як виявилось, робить вона це не для себе та навіть не для власного сина Платона.