Цю закуску я готую вже багато років: пряна слива у банках — насолода та прикраса будь-якого святкового столу

Смачним доповненням до різних м'ясних страв або як самостійна страва буде заготовлена восени пряна слива. При дотриманні всіх рекомендацій консервація може зберігатися протягом року.

Але так довго вам зберігати її не знадобиться, бо, спробувавши одного разу, потім ви з’їсте її дуже швидко.

Приготувати цю консервацію буде не складно. Особливо коли ви у помічники візьмете електричний блендер або подрібнювач. Сливу краще обрати таку, щоб кісточки з неї видалялися легко.

Рецепт розраховано так, що зі вказаної кількості продуктів у вас вийде 3 літрові баночки.

Інгредієнти

  • Слива – 2,5 кг
  • М’ята – 1 пучок
  • Базилік – 1 пучок
  • Гострий перець – 2 штуки
  • Часник – 1 головка
  • Лавровий лист
  • Цукор — на кожну банку по 1 столовій ложці
  • Сіль — на кожну банку по 1 чайній ложці
  • Оцет (4%) – на кожну банку 20 мл
  • Окріп

Приготування

Пряна слива у банках
Пряна слива у банках
  1. Спочатку переберіть сливу так, щоб вона була не пошкодженою, не перестиглою та не прим’ятою. Надрізайте кожну сливу вздовж не до кінця, а так, щоб можна було легко витягнути з неї кістку. Робіть це у латексних рукавичках, тому що від сливи руки стають коричневого кольору, який важко прибрати.
  2. Далі все просто. Порізані базилік та м’яту покладіть у чашу подрібнювача. Туди ж відправте почищені зубчики часнику та нарізаний на частки гострий перець з насінням. Все подрібніть та перемішайте у подрібнювачі.
  3. Заздалегідь підготуйте банки з кришками. Їх необхідно простерилізувати. Далі на дно кожної банки покладіть лавровий лист, а потім щільно наповніть банки сливами, але так, щоб залишилося місце для суміші трав та часнику. Її треба викласти по 2 столові ложки у кожну банку. Додайте далі сіль, цукор та оцет, а тоді залийте до самого верху окропом.
  4. Простерилізуйте консервацію. Поставте банки у каструлю, на дно якої покладіть рушник. Залийте банки окропом по “плечики”. Поставте на плиту та кіп’ятіть 7-8 хвилин, накривши банки кришками.
  5. Після того закачайте герметично банки кришками за допомогою ключа.

Популярне

Схожі статті

Наш десертний кумир — легкий та ніжний тортик із пломбіром: 15 хвилин роботи, а насолоди — на весь день

У світі десертів є такі, що зайняли головні місця у наших серцях, ставши справжніми кумирами. Серед них на одному з перших — легкий та ніжний тортик із пломбіром.

Тамбовський самотній вовк: автор “Кварталу 95” Валерій Жидков показав, як виглядає його нинішня дружина

Валерій Жидков відомий усім під прізвиськом Тамбовський вовк. Його виступи не займають багато часу, але запам'ятовуються і викликають вибух оплесків. Але як же йдуть справи в його особистому житті?

Така капуста смачніша за м’ясо – свекруха навчила готувати просто і бюджетно: кращий рецепт для всієї родини

Приготувати відбивні до родинного столу ви можете без м'яса. Звучить доволі дивно, втім вам точно сподобається такий варіант перекусу або повноцінної вечері.