Борошно більше не використовую: оладки готую без зупину, бо дуже смачно та корисно. Їмо навіть увечері

Ці чудові оладки не тільки смачні, але й корисні, тому що до складу замість борошна додаються вівсяні пластівці. Разом з іншими складниками вони створюють повноцінний поживний сніданок.

А якщо до таких оладок додати, наприклад салат, то можна ними й повечеряти. І хоча смаження страв не вважається корисним, при використанні свіжої олії або смаженні на кокосовій великої шкоди організму завдано не буде. У рецепті присутній часник. Якщо ви будете смажити оладки на сніданок, то його не варто використовувати, або можете замінити свіжий часник на сухий та додати його зовсім трошки.

Інгредієнти

  • Кисломолочний сир 360 г
  • Яйця 3 штуки
  • Сіль
  • Молоко 150 мл
  • Вівсяні пластівці 100 г
  • Розпушувач 1 чайна ложка
  • Сир типу сулугуні
  • Зелень свіжа: зелена цибуля, кріп, петрушка
  • Часник 2 зубчики (за бажанням)

Приготування

Оладки без борошна
Оладки без борошна
  1. Кисломолочний сир протріть крізь сито до пастоподібного стану. Потім додайте до нього яйця й добре перемішайте виделкою або за допомогою блендера. Посоліть, додайте молоко. Знову все ретельно перемішайте та всипте туди вівсяні пластівці та розпушувач. Замісіть ложкою таке тісто та дайте йому спокій для того, щоб пластівці розбухли.
  2. Приготуйте начинку. Для цього поріжте дрібно зелену цибулю, кріп та петрушку. Можна також подрібнити всю зелень блендером.
  3. Сир твердий або який вам подобається натріть на великій терці. Часник вичавіть через прес. Після того додайте зелень, сир та часник до тіста. Все перемішайте.
  4. У пательню діаметром 26 см налийте олію та розігрійте її, а потім викладіть туди 2 столові ложки з гіркою тіста. Розподіліть його по площі пательні у тонку оладку.
  5. Смажте на середньому вогні з кожного боку до створення рум’яної скоринки.
  6. Вживати оладки можна додаючи до них сметану, кетчуп, аджику або соус, який ви любите.

 

Популярне

Схожі статті

Єві Цекало вже 25 років: як виглядає та чим займається донька Лоліти Мілявської — стопами батьків не пішла

Поведінка та соціальна позиція батьків у багатьох родинах мають колосальний вплив на дитину, а, значить, й на її вибір життєвого шляху, і врешті решт, на майбутню долю.

Не рецепт, а скарб! Заварна паска на Великодній стіл: ніжний смак і вершковий аромат — просто ідеально!

Ароматна, солодка, ніжна та водночас волога заварна паска — ідеальна випічка для великого свята. Розповідаємо, як приготувати великодній смаколик.

Простий, але найсмачніший пиріг з серії “все змішала і в духовку”: хотілося б простіше, та вже немає куди

Хто з нас не мріяв про той момент, коли можна просто все змішати в одну миску, поставити у духовку й отримати в результаті щось надзвичайно смачне?