Змішую манку з кефіром, додаю моркву: за 10 хвилин готове тісто для пирога. Залишиться спекти в духовці

Якщо хочеться чогось солоденького, а часу обмаль, стане в пригоді цей рецепт. З найпростіших продуктів за лічені хвилини виходить смачний та поживний пиріг гарного сонячного кольору.

Щоб створити цей кулінарний шедевр буде достатньо змішати моркву з манкою та збитими яйцями. Решту справи зробить духовка. Таким морквяним пирогом можна поснідати чи повечеряти. Буде однаково смачно.

Вам знадобиться:

  • 1 величенька морквина;
  • 1 скл. манної крупи;
  • 1 яйця;
  • 1 скл. кефіру;
  • 1,5 ч.лож. розпушувачу;
  • 1 дрібка солі;
  • 100 г цукру;
  • 1 ч.лож. ванільного цукру;
  • 1 цедра лимона.
Моркву натріть на дрібній тертушці

Кефір дістаньте з холодильника, щоб він трішки підігрівся у кімнаті. Залийте ним манку, ретельно перемішайте інгредієнти. Відставте мисочку, щоб крупа набубнявіла на 15 хвилин.

Обчищену моркву натріть на дрібній тертушці. Додайте до манки й перемішайте. Розбийте яйця в глибоченькій мисочці, посоліть, всипте цукор та ванільку. Збийте міксером, щоб утворилася біла пишна маса.

Змішайте інгредієнти

Додайте яйця до решти інгредієнтів. Всипте у суміш розпушувач і натріть цедру лимона. Натирайте виключно зовнішню шкуринку, оскільки білий шар під нею додасть гіркоти. Лимон за бажанням можете замінити на апельсин. Акуратно перемішайте масу лопаткою.

Перекладіть тісто у форму

Форму для запікання змастіть вершковим маслом та присипте борошном. Вилийте морквяне тісто у форму, покрутіть нею, щоб воно рівномірно розповсюдилося. Поставте в духовку, яку попередньо розігрійте до 180 градусів.

Випікайте 45 хвилин

Випікайте 45 хвилин. Якщо пиріг недостатньо підрум’янився, потримайте його в духовці ще 3-5 хвилин. Розріжте морквяну випічку просто у формі. Ніхто з домашніх не здогадається, що подібну смакоту вам вдалося зробити саме з моркви.

Популярне

Схожі статті

Невже зовсім стало скрутно: Олена Шоптенко, перебуваючи за кордоном, оголосила про розпродаж своїх речей

Багато зірок, які перебувають за кордоном, продовжують допомагати Україні, збираючи кошти на своїх концертах. Олена Шоптенко вирішила йти іншим шляхом, знаходячи творчий підхід до підтримки.

Коли дитина просить щось спекти, двічі не думаю – готую це: сирний пиріг з горіхами, родзинками та джемом

Готові відчути аромат сирного пирога, який розтане в роті, залишаючи незабутнє смакове враження? Тоді приєднуйтесь до нашої кулінарної експедиції, де простота — це ключ до справжньої насолоди!

Довела до сліз світську левицю: що такого розповіла Наталія Могилевська Осадчій та від чого Катя заплакала

Наталія Могилевська демонструє, що інколи один акт доброти може змінити життя тих, кому він адресований. Її приклад показує, що справжня любов та турбота можуть зробити світ кращим.