М’ясо буде з ароматом мангала. Рецепт, як приготувати шашлик в духовці: навчила подруга-грузинка. Це смакота

Для того, аби приготувати ароматний шашлик, необов'язково витрачати купу сил і часу на розпалювання мангалу. Ділимось рецептом-лайфхаком, завдяки якому у вас буде апетитна вечеря

Неймовірний аромат і соковитість – це те, за що багато людей так люблять шашлик. Втім, приготувати таку смакоту вдома не завжди та не у кожного є можливість. Цей спосіб підійде всім, якщо на вулиці дощ і для тих, хто не має можливості вибратися на природу, а дуже хочеться смачного шашлику. Готова страва точно вийде схожою на ту, яку всі зазвичай готують на вугіллі на мангалі. Отже, хутчіше беріться до справи!

Як приготувати смачний шашлик у домашніх умовах, якщо немає мангала
Як приготувати смачний шашлик у домашніх умовах, якщо немає мангала

Інгредієнти:

  • М’ясо;
  • Улюблений маринад;
  • Дерев’яні шпажки;
  • Трилітрова банка;
  • Фольга;
  • Дерев’яна тріска для копчення.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно замаринувати м’ясо. Маринуйте його так, як вам зручно. Можете взагалі не робити цього, адже врешті шашлик вийде і так смачним. Втім, автор рецепта рекомендує використовувати для приготування такої страви свинину або курку, яку маринують в олії, різних спеціях та лимоні. Мариноване м’ясо одягаємо на дерев’яні шпажки і відкладаємо.

Наступним кроком беремо тріску для копчення та обпалюємо її за допомогою газового пальника, поки не піде гарний димок. Потім швидко викладаємо тріску в 3-літрову банку і вставляємо туди ж заздалегідь підготовані шампури. Кінці шпажок, що стирчать з банки, обрізаємо і закриваємо горловину фольгою. Має вийти приблизно така конструкція, як на фотографії.

Як приготувати шашлик вдома у духовці без мангала та вогнища
Як приготувати шашлик вдома у духовці без мангала та вогнища

Духовка має бути холодною і нагріватися разом із шашликом. Якщо поставити банку в гарячу духовку, вона лусне. Так само треба природним способом дати банці охолонути. Коли вимкнете духовку, відкрийте дверцята. Якщо гарячу банку відразу витягнути у кімнатну температуру, вона теж лусне. Готуємо страву при температурі 180-200 градусів трохи більше години.

Популярне

Схожі статті

“Скоро буде”: Вікторія Булітко з “Дизель Шоу” після заручин заінтригувала чутками про поповнення з нареченим

Вікторія Булітко захопила мережу кадрами з нареченим-красенем і заінтригувала новиною про поповнення. Детальніше акторка написала у своєму Instagram.

І роки на ній не відбиваються: Алла Мазур вийшла у світ з ідеальним “бейбі-фейс”. Невже зробила підтяжку?

Алла Мазур завжди привертала увагу своїм професіоналізмом та чарівністю. Однак останнім часом шанувальники та глядачі не могли не помітити, що 58-річна жінка виглядає значно молодшою за свій вік.

Коли у вихідні йде дощ, влаштовую пікнік вдома: курячі шашлички, запечені у духовці, з часниковим маслом

Дощові вихідні не привід відмовлятися від пікніка. У такі дні можна створити атмосферу затишку та свята прямо у себе вдома, приготувавши курячі шашлички, запечені у духовці, з часниковим маслом.