Цукерки у магазині не купую – готую домашні з вівсянки та сухофруктів: робиться дуже просто, а смакує краще

Виявляється, цукерки можуть бути не лише смачними та солодкими, але й корисними. Якщо зготувати солодощі з вівсяних пластівців, додати горішки та фініки й приправити медом, то вийде суцільна користь.

Готуються такі цукерки за лічені хвилини, а набрати від їх вживання зайву вагу неможливо.

Вам знадобиться:

  • 80 г вівсяних пластівців;
  • 100 г волоських горіхів;
  • 150 г фініків;
  • 15 г какао-порошку;
  • 80 г меду.
  • Для глазурі:
  • 100 г чорного шоколаду;
  • 1 ст.лож. олії.
Сформуйте цукерки будь-якої форми

Розмеліть вівсяні пластівці у блендері, щоб вийшло борошно. Додайте до вівсянки волоські горіхи й продовжуйте змелювати все разом. До крихт горіхи дрібнити не треба – нехай залишаться маленькі шматочки. Так буде смачніше.

Дайте глазурі застигнути

Фініки позбавте кісточки. За бажанням можете замінити їх будь-якими іншими сухофруктами, які є вдома. Додайте фініки в чашу блендера, всипте какао, трішки присоліть. Увімкніть блендер знову.

Перекладіть подрібнену масу в широку посудину, додайте рідкий мед. Якщо він у вас твердий, розтопіть на водяній бані. Вимісіть масу руками. Сформуйте майбутні цукерки, надаючи їм будь-якої форми – круглячків, овалів, шайбочок чи батончиків.

Викладіть готові цукерки на таріль

Шоколад поламайте на шматочки. Влийте олію, яку можете сміливо замінити на вершкове масло. Поставте у мікрохвильову піч на 35 секунд. Перемішайте. Беріть наші цукерки по одній двома виделками, обмащуйте з усіх боків у глазурі й викладайте на решітку або шматочок пергаменту.

Так домашні цукерки виглядають у розрізі

Готові цукерки відправте в холодильник на 20 хвилин. Після цього можете діставати й куштувати, що вийшло. Цукерки чудово тримають форму, глазур не тріскається при розрізанні чи кусанні. В начинці проглядаються крихти горіхів та вівсяних пластівців.

Популярне

Схожі статті

Розкішний пиріг до чаю, що й торта не потрібно: настільки простий набір продуктів, але дуже красиво й смачно

Такий домашній пиріг варто приготувати хоча б один раз, адже процес приготування займає мінімум часу. Ділимось найкращим рецептом, який точно вас підкорить.

Як виглядають всі жінки Сергія Притули і чи могли бути у нього романтичні стосунки з Ольгою Фреймут (ФОТО)

Відомий український ведучий і волонтер Сергій Притула був одружений не один раз. Розповідаємо, ким була його колишня дружина та як вона виглядала.

З 1 стакану кефіру і сиру готую гору гарячих коржиків на сніданок: всього 5 хвилин, і змітають без залишку

Сніданок - це найважливіший прийом їжі. Варіантів його приготування існує багато. Сьогодні ми підготували найпростіший рецепт із кефіру та сиру. Ці коржики сподобаються кожному після першої ж проби.