Смажу капусту без моркви, цибулі та томату: таким рецептом наділив шеф-кухар зі столичного ресторану

Смажена за цим рецептом капуста виходить хрумкою та дуже смачною. Як бачите, можна легко обійтися без звичних нам цибулі, моркви та томату, щоб приготувати поживну страву.

Вам знадобиться:

  • 0,5 капустини;
  • 2 зубці часнику;
  • 1 гострий перець;
  • 50 г яловичого фаршу;
  • 20 мл води;
  • 0,25 ч.лож курячого бульйону в порошку;
  • 2 ст.лож. соєвого соусу;
  • 1 ч.лож. кунжутної олії;
  • 0,25 ч.лож. білого перцю.

Капустину середніх розмірів розріжте навпіл. Виріжте качан. Розберіть половинку на окремі листочки. Промийте їх під проточною водою й обсушіть. Виріжте тверді частинки всередині листків.

Порвіть капустяні заготовки руками. Нерівні краї нададуть можливість спеціям швидше всотатися. Перекладіть листя в глибоку миску, а товсті частинки капусти подрібніть ножем на смужки й покладіть окремо від листя.

Дрібно наріжте зубці часнику. Гострий перець наріжте разом із насінням тонкими кружальцями. Якщо не любите надто гострі страви, візьміть половинку стручка.

На розігріту пательню влийте трішки олії, викладіть яловичий фарш. Смажте на середньому вогні близько хвилини, постійно помішуючи. Всипте часник з гострим перцем і продовжуйте смажити до появи приємного аромату.

Додайте на сковорідку нарізані соломкою тверді шматочки капусти. Влийте воду та всипте порошок бульйону. Тушіть на сильному вогні, щоб вода випарувалася. Після цього додайте капустяне листя.

Струсніть пательню й обсмажте капусту, але недовго. Влийте соєвий соус та кунжутну олію. Присипте порошком білого перцю. Ще раз струсніть сковорідку. Потримайте пів хвилини на вогні, постійно перемішуючи. Викладіть готову капусту на тарілки й можете подавати до столу.

Популярне

Схожі статті

Все кинула в каструлю і перебила блендером: за 15 хвилин ароматний крем-суп з грибів готовий до подачі

Щоб різнобарвити ваше повсякденне меню, пропоную спробувати ніжний та вершковий крем-суп на основі грибів. Він сподобається навіть тим, хто байдужий до перших страв.

Перше кохання Наталки Карпи привело співачку в ступор: дівчина зазнала зраду, ще й пережила непоправну біду

Перше кохання в Наталки Карпи закінчилося трагедією. Мало того, що обранець закрутив шури-мури з її найкращою подругою, так ще й раптово помер через нещасний випадок.

Заливний пиріг із картоплею готую на вечерю або для раптових гостей: швидко, смачно, ситно, ароматно

Вечерю можна приготувати нашвидкуруч, якщо запланувати заливний пиріг із картоплею. тісто дуже швидко готується на кефірі, а місити його руками взагалі не доведеться. При цьому виходить ситно.