М’ясну гармошку з сиром та грибами готую на свято: гості аж пальчики облизують і завжди просять рецепт

Таке м'ясо ідеально підійде для святкового столу. А оскільки робиться все дуже просто, можна й у вихідні домашніх побалувати смачненьким. Зважте, що порцій буде 5 і на добавку не вистачить.

Вам знадобиться:

  • 1 кг свинячої корейки;
  • 2 помідори;
  • 200 г грибів;
  • 200 г твердого сиру.

Для маринаду:

  • 3 зубці часнику;
  • 2 ст.лож. соєвого соусу;
  • 2 ч.лож. гірчиці;
  • 3 ст.лож. олії;
  • 0,5 ч.лож. солі;
  • 0,25 ч.лож. чорного меленого перцю;
  • 1 ст.лож. лимонного соку.
У м’ясні кишеньки викладіть начинку

Шматок свинини вимийте, висушіть, наріжте на порції, тільки не дорізайте до самого низу, щоб все трималося знизу купи. Завширшки шматочки мають бути близько 1 см.

Для маринаду з’єднайте гірчицю з соєвим соусом, долийте олію. Вичавіть сік із лимона, пропустіть крізь прес часник. Додайте сіль та перець. Усе ретельно перемішайте. Змастіть шматочки м’яса з кожного боку отриманим маринадом. Робіть це за допомогою пензлика. Накрийте м’ясо харчовою плівкою і відправте до холодильника на 3 години. Можете навіть витримати всю ніч – від цього гірше не стане.

Випікайте 1 годину в фользі

Сир, гриби й помідори наріжте тонкими слайсами. Дістаньте замариноване м’ясо з холодильника і перекладіть у форму, вистелену фольгою. У м’ясні кишеньки викладіть по шматочку сира, помідора й по 2 шматочки грибів. Якщо начинка залишилася, викладіть її поряд із м’ясом.

Випікайте 20 хвилин без фольги

Підберіть краї фольги якомога ближче до м’ясного шматка. Зверху затягніть іншим аркушем фольги. Духовка має бути розігріта до 200 градусів. Випікати м’ясну гармошку потрібно 1 годину.

Наріжте м’ясну гармошку з сиром та грибами

Дістаньте форму, зніміть верхній шар фольги й поверніть печеню назад ще на 20 хвилин, щоб зарум’янилася скоринка зверху. Дістаньте з духовки й дайте страві трішки просотатися. Після цього наріжте на порції та подавайте до столу. До гармошки підійде гірчичний чи будь-який інший соус за вашим смаком.

Популярне

Схожі статті

Караоке на майдані в США. Ігор Кондратюк в черговий раз поїхав до Америки: збирає гроші чи відвідує доньку?

Телешоу "Караоке на майдані" давно стало культовим в українському телеефірі. Але відомий телеведучий Ігор Кондратюк знову поїхав з ним у турне до США, залишаючи глядачів розмірковувати про це.

Ця закуска зі святкового столу завжди зникає першою: курячі трубочки з зеленою цибулею та плавленим сирком

Коли справа доходить до святкового столу, хочеться здивувати гостей не лише смаком, але й виглядом страв. Трубочки з курячої грудки із зеленою цибулею та плавленим сирком — саме те, що треба.

Найсмачніший яблучно-карамельний пиріг: французький “Тарт Татен”. Десерт, який смакує з морозивом. Рецепт

Рецепт яблучно-карамельного пирога, який сподобається як дорослим, так і дітям. Розповідаємо, як спекти справжній французький пиріг із ідеальною начинкою.