Такі сирники з сюрпризом на сніданок уплітатимуть всі: додаю в середину сирного тіста шматочок шоколаду

Здавалося б, рецептом сирників нікого не здивуєш. Натомість ці вироби з теплим шоколадом усередині смакують значно краще, ніж решта братів. Та й дітлахи їх їдять залюбки.

Навіть ті, кому не подобається насичений сирний смак, цими сирниками залишаться вдоволеними. Оскільки присмак шоколаду переб’є присмак сиру й надасть страві благородної нотки.

Вам знадобиться:

  • 400 г кисломолочного сиру;
  • 1 яйце;
  • 3 ст.лож. манної крупи;
  • 4 ст.лож. борошна;
  • 1 плитка шоколаду.
Розплескайте шматочок тіста в долонях і покладіть на середину шоколад

В миску з м’яким сиром вбийте яйце, всипте дрібку солі та манку. Цукор можна не додавати взагалі, оскільки шоколад і так солодкий. Та якщо хочете, можете всипати трішки.

З борошном поводьтеся обережно. Вводьте невеликими порціями й розмішуйте. Якщо сир надто вологий, можливо, доведеться додати трішки більше. Якщо навпаки сухий, тоді борошна піде менше.

Обваляйте сирник із шоколадом у борошні

Відщипніть трішки тіста, розплескайте в долонях, присипаних борошном. Покладіть по центру сирника шматочок шоколаду і прикрийте тістом. Викладайте вироби на пательню, яку спочатку розігрійте, і влийте в неї олію.

Коли сирники з шоколадом прохолонуть, присипте їх цукровою пудрою

Смажте сирники на слабкому вогні, бо якщо додати більше, верх і низ можуть підгоріти. Викладіть готові сирники на блюдо. Коли прохолонуть присипте цукровою пудрою. Тепер можна подавати до столу.

Шоколад в гарячих сирниках буде рідким

Сирники підійдуть на сніданок і в середині дня, коли хочеться розслабитися й випити чашечку чаю чи філіжанку кави. Коли опануєте методику приготування, зможете замінити шоколадну начинку на будь-яку іншу. Наприклад, з банана, яблука, сливи тощо.

Популярне

Схожі статті

На святковий стіл готую швидку закуску: змішую 3 інгредієнти та складаю у тарталетки – гості нахвалюють

Якщо треба приготувати швидку й недорогу закуску нашвидкуруч, спробуйте поєднати моркву з сиром. Сир можете брати будь-який – твердий, плавлений або підкопчений.

Підсіла на цей рецепт десерту з пишним і ніжним бісквітом: з маминого кулінарного зошита взяла. Дуже-дуже

Смачний десерт - це невід'ємна частина затишного вечора. Для цього чудово підходить бісквіт, а приготувати його можна незвично. Сьогодні ми підготували рецепт повітряного бісквіта на рослинній олії.

Сусіди аж пропонують мені свою допомогу на клумбі за шматочок такого бутерброда: намазка під “100 грам”

Щоб застілля пройшло не тільки весело, а й смачно, варто попіклуватися про страви на столі. Пропоную обрати намазку з малосольного оселедця. Без сумнівів, ця закуска перша зникне зі столу.