Яйця, цукор, борошно та яблука: як приготувати смачну шарлотку всього з чотирьох простих інгредієнтів

Шарлотка – дуже легкий, ніжний і пухкий французький пиріг з яблуками. Готувати його дуже просто, а смак виходить неймовірним. Такий пиріг точно сподобається, як дітям, так і дорослим.

Шарлотка – відомий французький яблучний пиріг. Його особливість в тому, що він дуже легкий, ніжний і має приємну “цукрову” скоринку. Крім того, цей пиріг дуже бюджетний, адже в його складі всього 4 основні інгредієнта: яблука, яйця, цукор і борошно. Рецепт шарлотки дуже простий. Вам не знадобляться для нього ваги, все вимірюється ложками.

Необхідні інгредієнти:

  • яблука – 4 середніх;
  • яйця – 4 шт;
  • цукор – 4 ст.л;
  • борошно – 4 ст.л;
  • сіль – 1 дрібка
  • ванільний цукор – 10 г;
  • лимонний сік – 2 чайні ложки;
  • олія для змащування форми.

Спосіб приготування:

Яблука для шарлотки обираємо кисло-солодкі. Яблука очищаємо від шкірки і серцевини і ріжемо на невеликі пластини. Порізані яблука збризгуємо лимонним соком, щоб вони не потемніли. За бажанням, яблука можна посипати корицею.

Як приготувати смачну шарлотку всього з  чотирьох простих інгредієнтів
Як приготувати смачну шарлотку всього з чотирьох простих інгредієнтів

Готуємо тісто: у глибоку миску вбиваємо 4 яйця з холодильника. Додаємо до яєць дрібку солі, цукор і збиваємо міксером до утворення густої, пишної маси. Секрет шарлотки саме у добре збитих яйцях, якщо збити їх недостатньо, пиріг не вийде.

Як приготувати смачну шарлотку всього з  чотирьох простих інгредієнтів
Як приготувати смачну шарлотку всього з чотирьох простих інгредієнтів

До збитих яєць просіюємо 4 столові ложки борошна і розмішуємо лопаткою дуже акуратно, щоб тісто не осіло. Якщо ви не впевнені у тому, що добре збили яйця, можете додати до тіста ще чайну ложку розпушувача, щоб він точно піднявся.
Форму для випікання змащуємо рослинною олією. На дно форми виливаємо половину всього тіста. Далі викладаємо підготовлені яблука і заливаємо тістом, яке залишилося.

Як приготувати смачну шарлотку всього з  чотирьох простих інгредієнтів
Як приготувати смачну шарлотку всього з чотирьох простих інгредієнтів

Випікаємо пиріг у розігрітій духовці при температурі 180 градусів орієнтовно 20 хвилин. Готовність пирога перевіряємо зубочисткою. При протиканні пирога зубочистка має залишатися сухою.

Готовий пиріг смачний як у гарячому, так і в холодному вигляді. Він виходить ніжним, соковитим і дуже легким. Смачного.

Популярне

Схожі статті

Людмила Барбір вперше показала свого сина Тараса: неможливо повірити, що вона – мама такого дорослого хлопця

Людмила Барбір відома всім як телеведуча ранкового шоу «Сніданок з 1+1». Про її сім'ю відомо мало. Але нещодавно ведуча виставила фото на честь свята і здивувала шанувальників дорослим сином.

Єдина донька Тараса Тополі і Alyosha росте копією мами і тата: на кого більше схожа 3-річна Марійка

Тарас Тополя та його дружина Alyosha поділилися душевною сімейною світлиною, на якій видно єдину доньку подружжя, Марійку. Підписники дали коментар, на кого все ж таки схожа дівчинка.

Такі котлети у нас зʼїдаються прямо зі сковороди: мій ходовий рецепт, за
яким вони виходять мега соковитими

Приготувати соковиті котлети можна з легкістю, лише додавши до фаршу один інгредієнт. Завдяки йому котлети з будь-якого фаршу будуть смачні, а родина буде уплітати їх ледь не с самої сковорідки.