Пончики у духовці: фітнес-варіант смачного десерту без зайвої олії і мороки. Ідеальний рецепт

Цей простий рецепт точно стане вашим улюбленим, адже для приготування такої солодкої закуски не потрібно витрачати багато часу або зусиль. Швидше беріться до випікання пончиків!

Пропонуємо приготувати доволі незвичайний варіант пончиків. Цей рецепт здивує вас своєю простотою та оригінальністю. Хоча класичний спосіб приготування передбачає смаження пончиків, у цьому випадку вам не доведеться використовувати ані плиту, ані велику кількість олії. У результаті ви отримаєте низькокалорійні пончики, які на смак не будуть відрізнятись від звичайних. Для приготування вам знадобиться духовка й трішки часу.

Як швидко та просто приготувати смачні пончики без смаження та олії
Як швидко та просто приготувати смачні пончики без смаження та олії

Інгредієнти:

  • 250 грамів пшеничного борошна;
  • 1 столова ложка сухих дріжджів;
  • Пів чайної ложки солі;
  • 100 грамів цукрової пудри;
  • 100 грамів вершкового масла;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 150 мілілітрів молока.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно приготувати опару. Для цього в окремій мисці потрібно змішати 125 мілілітрів молока та сухі дріжджі. Туди ж додайте трішки солі, кілька ложок столового цукру та добре перемішайте отриману суміш. Залиште миску з опарою у теплому місці на 10-15 хвилин. Через цей час додайте туди розтоплене вершкове масло. Зверніть увагу, що масло не повинне бути гарячим, адже тоді дріжджі втратять свої властивості.

Ще раз добре перемішайте вміст миски з опарою, а потім почніть поступово додавати просіяне борошно. На цьому етапі почніть вимішувати тісто. Воно повинне вийти густим та еластичним, але не має липнути до рук. У процесі вимішування ні в якому разі не підсипайте борошно, адже тоді ризикуєте забити тісто і отримати занадто жорстке.

На робочій поверхні розкачайте тісто у пласт, товщина якого складатиме не більше як 2 сантиметри. Наступним кроком виріжте за допомогою підручних засобів круглі пончики, а всередині зробіть дірочки – як у звичайних пончиках. Майже готовий десерт викладіть на деко, застелене пергаментом, і залиште на пів години, щоб тісто піднялось.

Як приготувати дієтичні пончики без смаження та олії
Як приготувати дієтичні пончики без смаження та олії

Випікайте десерт у духовці, розігрітій до 180 градусів близько 20 хвилин. Тим часом приготуйте глазур для прикрашання пончиків. Для цього змішайте 100 грамів цукрової пудри з декількома столовими ложками молока та добре все перемішайте. У вас має вийти розчин середньої густоти. За бажання, можете додати харчовий барвник. Готові пончики залиште, щоб вони охолонули, і тоді покрийте глазур’ю. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Шурпа: суп з будь-якого м’яса. Узбечка навчила мене і тепер я готую його так, що моїх за вуха не відтягнеш

Шурпа – це ароматний і наваристий суп, який прийшов до нас зі Сходу та Балкан, де його традиційно готують із різних видів м'яса, за винятком свинини.

Біляші з м’ясом більше не готую, знайшла рецепт пиріжків із картоплею: невагоме тісто та ароматна начинка

Рецепт пиріжків із картоплею на сковороді для тих, хто любить швидко та смачно поїсти. Невагоме тісто у поєднанні з ароматною начинкою – це справжній кулінарний шедевр!

Як виглядають усі чоловіки Наталії Могилевської та що відомо про її нового коханого: “Вірю, що він фартовий”

Наталія Могилевська розповіла, що знайшла своє кохання і тепер по-справжньому щаслива. Однак до цього їй не щастило у любовних справах. Дізнайтеся, як виглядають усі чоловіки співачки.