Яблука в пиріг більше не додаю – перейшла на груші: змішала з рідким тістом і в духовку. Набагато смачніше

Спекти грушевий пиріг зовсім просто. При цьому він виходить дуже ніжним, м'яким і смачним. Тож забудьте про яблука – тепер випічка тільки з грушами.

Один раз спробувавши спекти такий пиріг, ви більше не відмовитеся від даного рецепту. Частування стане улюбленим для всіх членів сім’ї – від найменших до найстарших. Почніть готувати просто зараз.

Вам знадобиться:

  • 3 груші;
  • 3 яйця;
  • 140 г цукру;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 80 г вершкового масла;
  • 180 мл молока;
  • 300 г борошна;
  • 1 ч.лож. розпушувача.
Борошно для грушевого пирога обов’язково просійте

У чашу міксера вбийте яйця, додайте цукор звичайний та ванільний і ретельно збийте масу. Коли побіліє, влийте вершкове масло. Його попередньо розтопіть і дайте прохолонути. Масло не повинно бути теплим. Влийте молоко й збивайте суміш ще 2 хвилини на середніх обертах.

Одну грушу наріжте кубиками

Починайте додавати борошно. Просіюйте крізь сито невеликими порціями й перемішуйте. Додайте розпушувач. Одну грушу наріжте невеликими кубиками й додайте в тісто. Ще дві наріжте часточками. Вони підуть для прикраси пирога.

Зверху груші присипте цукром

Груші можете брати будь-які. Дуже гарно виглядають червоні, але підуть й зелені чи жовті. Фрукти не повинні бути надто твердими, бо не встигнуть розм’якнути в процесі випікання.

Випікайте грушевий пиріг 45 хвилин

Форму для випікання 22 см в діаметрі змастіть вершковим маслом – дно й бортики. Викладіть тісто. Розрівняйте ложкою, щоб маса розповсюдилася по всій формі. Викладіть по колу часточки груш, накладаючи одну на іншу.

Присипте цукром, щоб утворилася карамельна скоринка. Духовку розігрійте до 175 градусів. Виставте час 45 хвилин. Коли дістанете, дайте трішки прохолонути прямо у формі. Після цього можете перекладати на тарілку, розрізати на порційні шматочки й подавати до чаю.

Популярне

Схожі статті

Мама поганого не порадить: до якого майбутнього готують зіркові Ребрик та Падалко своїх дітей-підлітків

Нащадки в таких сім'ях як Падалко та Ребрик мають змогу вибирати своє майбутнє з ширшого спектра, ніж більшість. Втім підхід цих мам до вибору професії дитини може слугувати прикладом для інших.

Кіш із рибою по-французьки: смакуй хоч гарячим, хоч холодним! Смачна несолодка випічка у європейському стилі

Завжди чудово мати у записнику декілька унікальних рецептів страв, які можна подати на будь-яке святкове чи буденне застілля. Один з таких — кіш із рибою та броколі по-французьки.

Де зараз колись популярна Надія Мейхер: тиняється Європою та робить спробу продавати речі власного бренду

Надія Мейхер, колись відома своїми музичними досягненнями, в останні роки змінила вектор особистої активності. Звісно, ця зміна кар'єрного шляху не залишилася непоміченою громадськістю.