Сирники більше не готую – знайшла простіший варіант: змішую інгредієнти, наповнюю формочки і випікаю

Замість сирників можна приготувати кекси. Стояти біля плити й перевертати вироби не доведеться. Закладете у розігріту духовку і за пів години дістанете вже готові смаколики.

Продукти знадобляться ті ж самі, що й для сирників, а смак і форма кардинально різнитимуться. Випічка вийде ароматною та пухкою.

Вам знадобиться:

  • 250 г кисломолочного сиру;
  • 2 яйця;
  • 30 г цукру;
  • 60 г сметани;
  • 30 г манки;
  • 0,5 ч.лож. розпушувача;
  • 1 пакетик ванільного цукру.
Сирні кекси нашвидкуруч у духовці без замішування тіста

У глибокій мисочці змішайте м’який сир з яйцями, цукром, сметаною. Ретельно розітріть інгредієнти виделкою. Після цього збийте міксером. Всипте манку, розпушувач та ванільний цукор. Перемішайте ложкою.

Залиште на 10 хвилин, щоб манка набрякла. На деко виставте силіконову форму для кексів. Наповніть усі відділення тістом. Розрівняйте і випікайте у духовці 30 хвилин за температури 180 градусів.

Сирні кекси нашвидкуруч у духовці без замішування тіста

Дістаньте форму з духовки. Кекси витягніть, переверніть і дайте прохолонути. Присипте цукровою пудрою. Тісто виходить м’яким і пухким. Кекси чудово смакують до чаю.

Сир для таких кексів має бути жирним та м’яким, щоб його можна було легко перетворити на однорідну масу. Він має бути також вологим. Тож найкраще обирати брикети з 5-9% жирності або домашній кисломолочний сир.

Сирні кекси нашвидкуруч у духовці без замішування тіста

Якщо немає можливості скористатися міксером, перетріть масу крізь сито. Вона обов’язково має бути однорідною. Білий цукор можете замінити тростинним. Тоді випічка набуде карамельного відтінку. Ванільний цукор можете замінити ваніллю, якої візьміть на кінчику ножа.

Силіконові формочки не потрібно змащувати рафінованою олією, але якщо використовуєте металеві чи керамічні, то перед заливанням тіста змастіть їх олією. Тісто має вийти трішки густішим, ніж на оладки.

Популярне

Схожі статті

Який манікюр найчастіше робить Настя Каменських: цей стиль ніколи не пасуватиме Тіні Кароль (Фото)

Настя Каменських – одна з найстильніших жінок українського шоу-бізнесу. Вона не лише гарно одягається, а й робить найбільш трендовий манікюр у цьому сезоні.

Рецепт привезла з-за кордону. Тепер усі випрошують ці секрети: соковиті млинці з начинкою по-арабськи

Млинці знайомі всім нам із дитинства, це проста і смачна страва на будь-який момент. У їхнє приготування можна додати креативу. Сьогодні ми підготували ситний рецепт млинців із начинкою по-арабськи.

Беру 10 грамів желатину на 100 мл води: нереально смачний десерт з кефіру. Замість торта “Бите скло”

Приготуємо десерт на основі кефіру, який можна смакувати навіть тим, хто дотримується дієти. Доповнюйте суфле улюбленими ягодами й створіть свій ідеальний рецепт.