Лінивий Наполеон за 30 хвилин. Виходить один в один як класичний торт, але ж як просто готується: рецепт

Наполеон – один з найпопулярніших тортів, який полюбляють і дорослі і діти. Приготування традиційного рецепту цього торту досить складне та можна зробити "ліниву" версію Наполеону.

Листкове тісто і ніжний заварний крем лежать в основі популярного торту Наполеон. Найважче у цьому рецепті приготувати саме коржі із листкового тіста. Пропонуємо, упростити цей етап приготування торту. Хтось, готуючи лінивий Наполеон, використовує листкове печиво “Вушка” та з ним торт виходить далеким від традиційного. Смачніше буде спекти коржі власноруч, але вже з готового магазинного тіста.

Необхідні інгредієнти:

  • листкове бездріжджове тісто – 800 г;

Крем:

  • молоко – 1 л;
  • яйця – 4 шт;
  • цукор – 300 г (12 ст.л);
  • ванільний цукор – 10 г;
  • борошно або кукурудзяний крохмаль – 60 г (3 ст.л без гірки);
  • вершкове масло – 150 г.

Спосіб приготування:

Для початку приготуємо заварний крем. У каструлю з товстим дном вливаємо молоко і ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння. В цей час у мисці з’єднуємо яйця, цукор, борошно або крохмаль і ванільний цукор. Перемішуємо все вінчиком до однорідності, щоб не було грудочок.

Рецепт лінивого Наполеона за 30 хвилин
Рецепт лінивого Наполеона за 30 хвилин

Тим часом має закипіти молоко. Тонкою цівкою вливаємо у яєчно-цукрову суміш трохи гарячого молока, постійно перемішуючи суміш. Далі яйця вливаємо у молоко і все ретельно перемішуємо і ставимо на маленький вогонь. Суміш ретельно перемішуємо, доводячи до кипіння. Коли з’явится перша бульбашка, вимикаємо вогонь.

Рецепт лінивого Наполеона за 30 хвилин
Рецепт лінивого Наполеона за 30 хвилин

До гарячого крему додаємо вершкове масло, перемішуємо і накриваємо харчовою плівкою вконтакт. Залишаємо крем охолоджуватися.

Підготуємо основу торту. Використовуємо готове бездріжджове листкове тісто. Його потрібно розморозити. Тісто викладаємо на пергаментний папір, розрівнюємо руками і нарізаємо на невеликі квадратики.

Рецепт лінивого Наполеона за 30 хвилин
Рецепт лінивого Наполеона за 30 хвилин

Ставимо тісто у розігріту духовку випікатися при температурі 200 градусів приблизно на 15 хвилин.

Рецепт лінивого Наполеона за 30 хвилин
Рецепт лінивого Наполеона за 30 хвилин

Випечені квадратики тіста охолоджуємо. Залишаємо трішки квадратиків для присипки. Інше тісто перекидаємо у миску з холодним кремом і все ретельно перемішуємо.

Беремо роз’ємну  форму і перекидаємо туди суміш з крему та випеченого тіста.

Рецепт лінивого Наполеона за 30 хвилин
Рецепт лінивого Наполеона за 30 хвилин

Зверху накриваємо торт харчовою плівкою в контакт і відправляємо в холодильник мінімум на 5 годин, щоб торт просочився і стабілізувався.

З шматочків тіста, яке залишали раніше, робимо крихту. Торт виймаємо з холодильника, знімаємо форму і присипаємо крихтою.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Більше ніяких покупних хачапурі й пиріжків: неймовірні картопляні трубочки без дріжджів, але з секретиком

Якщо ви любите домашню випічку і хочете спробувати щось нове, цей рецепт для вас — картопляні трубочки з бездріжджового тіста. Замість дріжджів ми використовуємо інший продукт, про який й розкажемо.

Неймовірно смачно та ситно: ходовий рецепт овочевого рагу на обід. Готую тричі на тиждень і все одно мало

Овочеве рагу з томатною пастою – просто ідеальний варіант щоденного обіду або вечері для всієї сім'ї. Про покроковий рецепт цієї смакоти – читайте у матеріалі.

“Колишній приповз”: Христина Горняк після розлучення з Володимиром Остапчуком натякнула на нові стосунки

Христина Горняк, колишня дружина Остапчука, продемонструвала кадри, на яких постала в обіймах загадкового чоловіка та натякнула, що має нові стосунки.