Викрутаси з листкового тіста випікаю ледь не щодня: якщо брати різні джеми, смак щоразу змінюватиметься

Робити такі гарні кондитерські вироби настільки просто, що можна випікати хоч щодня. Вони пухкі, легкі та мають присмак джему, який ви додали до випічки.

Пропонуємо два варіанти листкового десерту з джемом. У першому разі виходять цукрово-коричні смужечки на кшталт крилець. У другому щось схоже на кіски в молочно-цукровій глазурі.

Вам знадобиться:

  • 500 г листкового тіста;
  • 150 г яблучного джему;
  • 1 яйце;
  • 100 г цукру;
  • 20 г кориці;
  • 100 г цукрової пудри;
  • 20 мл молока.
Листкові смужки-крильця

Один прямокутник листкового тіста викладіть на пергамент. Змастіть його яблучним джемом і накрийте другим прямокутником. Розріжте конструкцію навпіл по довгій стороні. Впоперек наробіть смужок.

Листкові смужки-крильця

Змастіть всі смужки з тіста яйцем. Цукор змішайте з корицею і присипте заготовку зверху. На кожній смужці зробіть повздовжню виїмку паличкою для суші. Перекладіть смужки на деко, вистелене папером для випічки. Випікайте печиво 20 хвилин. Духовка має бути розігрітою до 180 градусів.

Листкові смужки-крильця

Є й інший варіант випічки з листкового тіста. Попервах усе робиться, як і в першому варіанті – на один лист тіста наноситься будь-який джем та накривається іншим листом. Далі починаються відмінності.

Листкові крильця

Заготовку з тіста навпіл не розрізайте. Поділіть на довгуваті смужки. Кожну з них закрутіть, щоб вийшла фігурна форма. Викладіть отримані кіски на деко, вистелене жаротривким пергаментом.

Листкові крильця

Випікайте за тих же умов 20 хвилин. Кіски підіймуться й зарум’яняться. Змішайте цукрову пудру з молоком. Збийте масу вінчиком. На деко поставте решітку, викладіть листкові кіски. Покрийте їх тонкою цівочкою молочно-цукрової суміші.

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.

Талановита людина талановита у всьому: народна артистка і мама двох дітей Могилевська пішла в сферу Фреймут

Усім нам відома Наталія Могилевська. Її всі знають як зіркову співачку, але заводна артистка встигає все, і мало хто знає про іншу її діяльність. Сьогодні ми розповімо, який проект вона готує.

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.