Коли печу гарбузові булочки з карамеллю, на запах збігаються всі сусіди: без яєць та зайвого клопоту

Важко втриматися, щоб не з'їсти кілька гарбузових булочок одна за одною, наскільки вони виходять запашні та гарні на вигляд. Але ж треба дати скуштувати всім домашнім.

Вам знадобиться:

  • 15 г дріжджів (якщо сухі, то 6 г);
  • 350 мл молока;
  • 510 г борошна;
  • 60 г цукру;
  • 8 г солі;
  • 65 г вершкового масла.

Для начинки:

  • 900 г гарбуза;
  • 4 ст.лож. цукру;
  • 0,5 ч.лож. кориці.

Для соусу:

  • 1 ст.лож. борошна;
  • 150 г цукру;
  • 50 г масла;
  • 150 мл молока.
Гарбузові булочки з карамельним соусом

У діжу замішувача всипте дріжджі. Залийте їх холодним молоком. Додайте борошно. Замішуйте на низьких обертах. Коли замішається, додайте цукор. За 2 хвилини всипте сіль. При ручному замішуванні порядок додавання інгредієнтів не змінюйте.

Гарбузові булочки з карамельним соусом

За півтори хвилини додайте у два етапи вершкове масло кімнатної температури, порізане на шматочки. Вимішуйте до повної готовності тіста 5 хвилин. На весь процес йде приблизно 10 хвилин. При ручному замішуванні витратите стільки ж часу.

Гарбузові булочки з карамельним соусом

Змастіть мисочку олією, викладіть туди ковбик тіста, затягніть харчовою плівкою та залиште за кімнатної температури на 50 хвилин. Допоки тісто бродить, беріться до гарбуза. Вага вказана в сирому вигляді.

Гарбузові булочки з карамельним соусом

Гарбуз поріжте на шматочки прямо зі шкіркою, відкиньте лише насіння. Складіть шматочки в мисочку, затягніть поліетиленовим пакетом. Зав’яжіть ручки, залишивши просвіт для доступу повітря. Поставте у мікрохвильову піч на 13 хвилин. Відкиньте на сито, щоб витекла зайва рідина. Зберіть зі шкуринок пюре і перекладіть в мисочку.

Тепер беріться до приготування карамельного соусу. Підсмажте на сухій пательні борошно до кремового кольору. Додайте цукор, вершкове масло. Дочекайтеся, допоки все поєднається між собою, постійно помішуючи. Введіть молоко і зменште вогонь до мінімуму. Коли молоко закипить, потримайте на плиті ще 1 хвилину. Після цього бажано перебити масу блендером до однорідності.

Тісто викладіть на поверхню, змащену олією (борошном присипати не потрібно!), розкачайте в прямокутник. Переверніть, щоб гладенька сторона була знизу. Зверху викладіть гарбузове пюре. Присипте цукром й корицею. Загорніть рулетом.

З’єднайте дві нитки та розріжте за допомогою них рулет на порції. Ножем це робити навіть не пробуйте! Викладіть на деко розрізом догори. Дайте постояти заготовкам ще 30 хвилин, щоб підросли. Після цього відправте в духовку на 35 хвилин. Випікайте за температури 170 градусів.

Гарбузові булочки з дека не знімайте. Коли вони прохолонуть до тепленького, полийте їх карамельним соусом.

Популярне

Схожі статті

Пиріжки як пух на особливому інгредієнті: для мене це найсмачніша начинка. Всі хто куштують щоразу в захваті

Найсмачніші смажені пиріжки виходять не на молоці, не на кефірі, а на картопляному відварі. Спробуйте приготувати і ви будете в захваті від результату.

За кордоном, але в оточені жіночої краси: Потап із Чикаго порадив українцям, як пишатися своїм походженням

Знаходячись за кордоном відомий продюсер Потап намагається довести прискіпливій публіці, що він не забуває рідну неньку Україну. Проте реакція фанатів не завжди така, яку артист хотів би бачити.

Ніякої духовки, але всі будуть задоволені: без розкочування тіста готую ліниві пиріжки з м’ясом за 10 хвилин

Уранці кожна хвилина на рахунку, але ж треба нагодувати чоловіка й дітей ситно. Вихід є – зробіть ліниві пиріжки. Просто змішайте кефір із борошном, викладіть на пательню й додайте м'ясний фарш.