Якщо вдома немає м’яса, готую на вечерю ліниві картопляні вареники: чоловіка та дітей від миски не відтягнеш

Ліниві картопляні вареники можна приготувати на вечерю, коли зовсім туго з фінансами. І рідних смачно нагодуєте, і на продукти витрачатися не доведеться – все вже є вдома.

Вам знадобиться:

  • 700 г картоплі;
  • 2 яйця;
  • 250 г борошна;
  • 2 цибулини;
  • 100 г сала;
  • 0,5 ч.лож. солі;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю.
Картопляні ліниві вареники зі шкварками

Обчищені й вимиті бульби картоплі наріжте часточками, перекладіть у каструлю, залийте водою та зваріть до готовності. Воду злийте, а в картоплю додайте сіль та чорний мелений перець. Розімніть товкачиком на пюре. Відставте вбік, що воно охолонуло.

Картопляні ліниві вареники зі шкварками

Тим часом візьміться до приготування засмажки. Шматочок сала наріжте на невеликі кубики. Пательню трішки розігрійте на вогні й відправте туди сало. Перемішуйте його й дайте достатньо розтопитися.

Після цього всипте цибулю, нарізану дрібними кубиками. Смажте разом, допоки цибуля не набуде золотавого кольору. За відсутності сала робіть засмажку на олії.

Картопляні ліниві вареники зі шкварками

В холодне картопляне пюре вбийте яйця й ретельно перемішайте масу. Починайте додавати просіяне борошно, замішуючи тісто. Дуже багато борошна не кладіть, бо воно переб’є присмак картоплі. Тісто має бути м’яким.

Розділіть ковбик на дві частини. Розкачайте кожну в довгу ковбаску. Наріжте як на галушки. Опустіть шматочки тіста у підсолений окріп, перемішайте, щоб не злиплися, та варіть 5 хвилин. За цей час розробіть на галушки другу половину тіста.

Картопляні ліниві вареники зі шкварками

Дістаньте готові ліниві вареники з каструлі шумівкою. Складіть їх у мисочку, полийте засмажкою. Накрийте миску кришкою чи тарілкою й струсоніть кілька разів, щоб цибуля перемішалася з тістом. А другу порцію поставте варитися.

Вечеря готова. Можете кликати домашніх до столу. Вони залюбки поласують картопляним смаколиком і навіть не цікавитимуться, чому на столі немає м’яса.