Поки духовка гріється, я вже все підготую: простий заливний капустяний пиріг готую швидко, а з’їдають миттю

Приготування цього пирога сподобається тим, хто не має багато часу на його приготування, але має бажання пригостити себе та своїх близьких смачною та поживною випічкою.

Такий пиріг готується досить швидко — буквально за час поки нагрівається духовка. До речі, розігріти її потрібно перед тим, як відправляти до неї пиріг, до температури 180 градусів.

Окрім духовки також знадобиться форма для запікання.

Інгредієнти

  • Капуста 600 г
  • Сіль на ваш смак
  • Вершкове масло 125 г
  • Яйця 3 штуки
  • Сметана 20% 185 г
  • Майонез 3 столові ложки з гіркою
  • Борошно 150 г
  • Розпушувач 2 чайні ложки

Приготування

Капустяний заливний пиріг
  1. Приготування почніть з капусти. Зрозуміло, що замість капусти ви можете обрати інші овочі або м’ясо. Можна також об’єднати капусту з м’ясом. І це також буде смачно. Але все ж таки спробуйте приготувати саме так, як вказано у рецепті. Тому для цього капусту спочатку необхідно дрібно нашаткувати, а потім посолити її. Вершкове масло розтопіть у мікрохвильовці та залийте ним капусту. Далі потрібно викласти капусту у форму для запікання, яку попередньо змастіть залишками розтопленого масла. Не утрамбовуйте капусту у формі, а навпаки, розподіливши її рівномірно по всій формі, можете її трохи розпушити виделкою.
  2. Далі приготуйте тісто. У окремій посудині змішайте сметану та майонез. Потім додайте туди яйця та добре все змішайте до однорідної маси. Після того додайте просіяне борошно та розпушувач. Все знову ретельно перемішайте. У вас повинно вийти тісто консистенції густої сметани.
  3. Тепер залийте тістом капусту та постарайтеся рівномірно розподілити його по всій поверхні капусти.
  4. Далі у справу вступає духовка, що вже розігріта до вказаної вище температури. Нехай пиріг випікається протягом 35 хвилин. Але готовність перевіряйте за допомогою дерев’яної палички.
  5. Коли ви з’ясуєте, що пиріг готовий, то пару хвилин не потрібно його виймати з форми, а потім прямо у формі наріжте на порції та смакуйте.

Популярне

Схожі статті

Мама поганого не порадить: до якого майбутнього готують зіркові Ребрик та Падалко своїх дітей-підлітків

Нащадки в таких сім'ях як Падалко та Ребрик мають змогу вибирати своє майбутнє з ширшого спектра, ніж більшість. Втім підхід цих мам до вибору професії дитини може слугувати прикладом для інших.

Кіш із рибою по-французьки: смакуй хоч гарячим, хоч холодним! Смачна несолодка випічка у європейському стилі

Завжди чудово мати у записнику декілька унікальних рецептів страв, які можна подати на будь-яке святкове чи буденне застілля. Один з таких — кіш із рибою та броколі по-французьки.

Де зараз колись популярна Надія Мейхер: тиняється Європою та робить спробу продавати речі власного бренду

Надія Мейхер, колись відома своїми музичними досягненнями, в останні роки змінила вектор особистої активності. Звісно, ця зміна кар'єрного шляху не залишилася непоміченою громадськістю.