Це найкращий бюджетний пиріг, який я готувала: беру яблука та манку, а далі – справа кухонної техніки

Приготувати такий пиріг — суцільне задоволення, тому що за цією незвичною технологією витрачається мінімум часу, а результат — просто неперевершений!

Найпростіші та дешеві продукти, з яких створюється цей смачний яблучний пиріг, присутні на кожній кухні у будь-кого. Часто такий пиріг називають насипний, тому що він і справді готується без зайвої мороки з замішуванням тіста.

Окрім продуктів вам знадобиться духовка, розігріта до 180 градусів на момент виправляння до неї пирога, та форма для випікання розміром 30 на 30 см, дно та борти якої потрібно вкрити кухарським папером або пергаментом.

Час випікання приблизно 40-45 хвилин.

Інгредієнти

  • Борошно 1 склянка (130 г)
  • Манка 1 склянка (160 г)
  • Цукор 1 склянка (180 г)
  • Яблука 4-5 штук
  • Лимонний сік 1-2 столові ложки
  • Молоко 200 мл
  • Вершкове масло 50 г
  • Цукрова пудра для прикрашання

Приготування

Яблучний насипний пиріг
Яблучний насипний пиріг
  1. Спочатку в одній посудині з’єднайте просіяне борошно, манку та цукор. Перемішайте між собою ці сухі інгредієнти. А потім розподіліть цю суміш по 4 склянках у рівних частинах.
  2. Далі потрібно натерти на великій терці разом зі шкіркою яблука. Полийте їх лимонним соком та перемішайте. Розділіть візуально натерті яблука на 3 частини.
  3. Тепер починайте викладати підготовлені продукти у форму для випікання наступним чином. Спочатку рівномірно розсипте на дно форми суху суміш з першої склянки. Потім викладіть 1/3 натертих яблук. Також розкладіть їх рівномірно по поверхні форми. Далі знову розподіліть другу склянку сухої суміші поверх яблучної маси та поверх неї викладіть другу частину яблук. Повторіть все знову з третьою склянкою суміші та третьою частиною яблук, які на останок засипте сумішшю з четвертої склянки.
  4. Далі дерев’яною паличкою зробіть по всій поверхні проколи наскрізь та залийте пиріг зверху теплим молоком змішаним з розтопленим маслом.
  5. Відправляйте у духовку на 40-45 хвилин. Після того вийміть готовий пиріг з духовки та посипте його цукровою пудрою. Смачного!
Яблучний насипний пиріг
Яблучний насипний пиріг

 

Популярне

Схожі статті

Довела до сліз світську левицю: що такого розповіла Наталія Могилевська Осадчій та від чого Катя заплакала

Наталія Могилевська демонструє, що інколи один акт доброти може змінити життя тих, кому він адресований. Її приклад показує, що справжня любов та турбота можуть зробити світ кращим.

Якщо ви шукаєте варіант простої вечері, то вам сюди: картопляний пиріг із сиром — навіть руки не забрудните

Не гайте часу і приготуйте цей смачний картопляний пиріг з сиром для вашої наступної вечері, тому що це просто ідеальний варіант сімейного застілля.

Тіна Кароль розповіла про бажання співати у музичному гурті: невже поп-діва перериває сольну кар’єру?

Завдяки своїй сольній кар'єрі Тіна Кароль стала іконою української сцени. Проте, не всі знають, що за її успіхом стоїть велика мрія – співати у жіночому ансамблі.