facebook

Рецепт підгледіла в гостях. Так шампіньйони я ще не смажила: ніжні гриби з вершковим смаком вражають всіх

Кожна господиня хоча б раз смажила шампіньйони. Та за цим рецептом вони виходять соковитими та ніжними, насиченими збалансованими ароматами трав та цитрусу.

Крім того, є серед читачів й молоді початківці, для яких буде цікаво дізнатися, як приготувати гриби правильно та смачно.

Спочатку — деякі поради.

  • Рекомендуємо обирати гриби приблизно одного невеликого розміру. Якщо деякі з них будуть більшими за інші, то розріжте їх навпіл.
  • Сковорідку бажано взяти такого розміру, щоб гриби смажилися одним шаром. Спочатку сковорідку потрібно розігріти, а потім влити трохи олії і тільки тоді вже покласти туди гриби. Але у сковорідку з тефлоновим покриттям олію вливайте одразу.

Інгредієнти

  • Шампіньйони 400 г
  • Вершкове масло 30 г
  • Цибуля 1 штука
  • Часник 5 зубчиків
  • Сіль та перець на ваш смак
  • Тим’ян листя
  • Кріп 1 пучок
  • Цедра 1 лимону
  • Оцет яблучний 2 столові ложки
  • Соняшникова олія 2 столові ложки для смаження

Приготування

Як правильно та смачно смажити гриби
Як правильно та смачно смажити гриби
  1. Відібрані, помиті та обсушені гриби починайте смажити на сковорідці згідно з рекомендаціями, що надані вище, на плиті з високою температурою. Помішуйте їх, а через 5 хвилин, коли у них з’явиться скоринка, додайте до них вершкове масло та порізану напівкільцями ріпчасту цибулю. Змішайте гриби та цибулю й смажте їх 2 хвилини.
  2. Після того зменште температуру до середньої та покладіть у сковорідку подрібнений ножем часник. Через 2 хвилини ви відчуєте часниковий аромат і тоді одразу додайте натерту цедру лимона та влийте у сковорідку яблучний оцет. Можна використовувати також винний або бальзамічний оцет.
  3. Готуйте, помішуючи гриби, поки рідина не випарується. Додайте тим’ян та дрібно нарізану зелень кропу. Все змішайте та подавайте гриби на стіл. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Була дружина, але їй було все одно: Катерина Осадча закрутила таємний роман та завагітніла від жонатого

Історія кохання Юрія Горбунова та Катерини Осадчої не один рік було гучною темою для обговорень серед ЗМІ та прихильників. Чому пара довгий час тримала стосунки у таємниці?

40-річна TAYANNA розсекретила, скільки пропозицій руки та серця відхилила: є у неї дещо спільне з Ані Лорак

Нині співачці TAYANNA 40 років, і вона не відчуває себе фантастичною жінкою, швидше, самотньою. А були часи, коли перебувала закоханою й щасливою. От тоді й писала такі чудові пісні.

Звичайна жінка під 50: Оля Полякова показала, якою її щоранку бачить Буряковський без макіяжу і зачіски

45-річна співачка Оля Полякова змила грим і показала, якою щоранку її бачить чоловік Вадим Буряковський. Без макіяжу жінка виглядає не так свіжо та яскраво.

Хлопчик, який почав зніматися в кіно з 4 років: як живе один із кращих акторів-дітей в Україні Євген Лебедин

Це миле хлопчаче личко ми бачили у багатьох фільмах та серіалах. Євгена Лебедина ні з ким іншим не сплутаєш. Нині юнаку вже 17 років, і він намагається не згадувати про дитячу популярність.

Тиха розкіш в українському стилі чи шик під стать Роксолани: сестри Сумські не мають нічого спільного

Відомі українські актриси, рідні сестри та просто красуні, Ольга та Наталія Сумські, попри спорідненість зовсім не схожі між собою. Одна асоціюється з шиком Роксолани, інша – з тихою розкішшю.

“Ку-ку”: Тендітна вагітна дружина Остапчука показала лайфхак з резинкою, щоб не купувати штани для вагітних

Дружина Володимира Остапчука Катя Полтавська знаходиться на 7-му місяці вагітності і весь її одяг вже на неї малий. Та дівчина не поспішає купувати одяг для вагітних.