Фантастичний смак від звичайних буряків: салат, який можна їсти хоч щодня. Нічого робити – готую за 7 хвилин

Щоб зробити цей салат, вам треба взяти всього 4 інгредієнти та витратити кілька хвилин дорогоцінного часу. Страву не соромно подати навіть на святковий стіл, а можна й просто на вечерю.

Якщо зварити, охолодити й почистити буряк та моркву завчасно, то на приготування цього салату піде зовсім небагато часу. Зате домашні оцінять рівень вашої кулінарної майстерності за найвищим балом.

Вам знадобиться:

  • 1 великий буряк;
  • 1 морква;
  • 2 солоних огірки;
  • 0,5 банки консервованої квасолі;
  • 5 гілочок петрушки;
  • 2 пера зеленої цибулі;
  • 2 ст.лож. олії;
  • 0,3 ч.лож. гірчиці;
  • 0,5 ч.лож. солі;
  • 0,25 ч.лож чорного меленого перцю.
Буряковий салат з квасолею та гірчичною заливкою

Варити буряк треба за всіма правилами. Опустіть овочі у вже киплячу воду. Варіть 35 хвилин, не прикручуючи вогонь. Потім витягніть буряк із каструлі, перенісши під струмінь холодної води.

Буряковий салат з квасолею та гірчичною заливкою

Натріть на тертушці для корейської моркви відварений та обчищений буряк. Звісно, за бажанням, можете натерти на звичайній тертці з великими отворами чи взагалі нарізати кубиками.

Буряковий салат з квасолею та гірчичною заливкою

Моркву відваріть, але не до повної готовності, щоб була трішки тверденька. Овоч теж натріть, як і буряк. Огірки наріжте спочатку кружальцями, а потім із них зробіть соломку, щоб салат був нарізаний в одному стилі.

Буряковий салат з квасолею та гірчичною заливкою

Відкрийте банку з квасолею, злийте рідину, а половину твердої маси додайте до овочів. Дрібно наріжте зелену цибулю. В принципі, можете замінити її ріпчастою цибулею. Петрушку теж подрібніть і всипте все в салат.

Посоліть і поперчіть інгредієнти. Тепер приготуйте заправку. Для цього олію змішайте з гірчицею, ретельно розмішайте й вилийте в салатницю. Залишилося перемішати й розкласти буряковий наїдок по тарілках.

Популярне

Схожі статті

Де зараз Дмитро Ступка: нащадок легендарного Богдана любить батьківщину здалека та показує свою нову кохану

Останнім часом в українському суспільстві відчутною є нестача толерантності до тих українських чоловіків, хто обрав іншу країну для життя. У цьому контексті однією з цікавих фігур став Дмитро Ступка.

Ектор Хіменес-Браво з “МастерШеф” показав фото з найріднішою людиною: жінка виявилась дуже схожою на нього

Відомий шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво поділився зворушливим фото з найріднішою для себе людиною. Шанувальники відзначили схожість кулінара з мамою.

Дивовижний яблучний торт всього з одним яйцем: бюджетно, але неймовірно смачно — просто сам тане в роті

Приготування смачного та бюджетного десерту часто стає завданням, яке може викликати певні труднощі. Та на щастя існує рецепт надзвичайно смачного яблучного торта, який потребує лише одного яйця.