Моє печиво похвалила навіть свекруха: ніхто не може втямити, як вдалося зробити його смугастим

Один раз приготувавши таке смугасте печиво, вам захочеться випікати його знову й знову. Домашні нахвалюватимуть, а гості взагалі не зрозуміють, як таке можливо зробити.

Замішується тісто недовго. От тільки треба виділити пів години, щоб ковбики вистоялися в холодильнику, та ще годину на заморожування напівфабрикату.

Вам знадобиться:

  • 300 г борошна;
  • 130 г цукрової пудри;
  • 100 кукурудзяного крохмалю;
  • 100 мл олії;
  • 120 г вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • 1 дрібка ванілі;
  • 1 дрібка солі;
  • 1 ст.лож. какао.
Смугасте печиво з двох видів тіста

Вершкове масло дістаньте з холодильника завчасно, щоб трішки розм’якло. Покладіть його у глибоку мисочку, долийте олію, розбийте яйце, всипте сіль та ванілін. Збивайте інгредієнти вінчиком, допоки маса не стане однорідною.

Смугасте печиво з двох видів тіста

Всипте крохмаль та цукрову пудру й продовжуйте перемішувати. Додайте просіяне борошно й замісіть руками м’яке тісто. Розділіть його на дві рівні половини.

Смугасте печиво з двох видів тіста

В одну додайте 1 ст.лож. борошна, трішки вимісіть, покладіть у пакет і відправте до холодильника на пів години. В другу половину вмішайте какао. Теж складіть у поліетилен і в холодильник.

Смугасте печиво з двох видів тіста

Дістаньте біле тісто і викладіть на пергамент. Накрийте харчовою плівкою і розкачайте качалкою в тонкий пласт. Зніміть плівку й наріжте кружальця за допомогою форми. Відсуньте вбік. Таким же чином розкачайте коричневе тісто і теж зробіть кружальця.

Смугасте печиво з двох видів тіста

Викладіть пірамідку із чорних та білих кружалець, викладаючи їх почергово. Акуратно загорніть у плівку. Відправте до морозилки на 1 годину. Наріжте під кутом у 45 градусів на окремі шматочки.

Викладіть напівфабрикати на деко, вистеливши його пергаментом. Випікайте 15 хвилин за температури 180 градусів. Після цього складіть на тарілку, дайте остигнути й можете подавати приступати до чаювання.

Популярне

Схожі статті

Лілія Ребрик після хрещення показала обличчя крихітки: чи схожі сестри між собою та хто з них мамина копія

Сім'я Лілії Ребрик та Андрія Дикого завжди викликала захоплення серед шанувальників. І нещодавно Лілія знову поділилась зворушливими фотографіями своїх доньок, включаючи найменшу, яку вже похрестили.

Закусок багато не буває: огірки по-корейськи — знаменита страва кімчі. Це не лише смачно, а ще й корисно

Коли справа доходить до корейської кухні, багато хто експериментує з різноманітними стравами, щоб відчути екзотичні смаки та нові кулінарні враження. Але на першому місці — знаменита кімчі з огірків.

Українська Південна Пальміра не гірше Мальдівів: Леся Нікітюк приїхала в Одесу й приголомшила своїм виглядом

Леся Нікітюк ніколи не відмовляє собі похизуватися своїми принадами та зробити цікаві фото з міст, де вона буває по роботі або просто відпочиває.