Беру 2 банани й 1 яйце та за кілька хвилин частую чоловіка й дітей перевернутим пирогом: духовку не вмикаю

Банановий перевернутий пиріг готується доволі просто. Робиться все на пательні, тож духовка залишиться незалученою. Під час смаження на пательні пиріг доведеться перевертати.

Тісто для перевернутого пирога приготувати доволі просто. Всі інгредієнти змішуються вінчиком. Обійдеться без міксера та блендера.

Вам знадобиться:

  • 2 банани;
  • 1 яйце;
  • 60 г цукру;
  • 130 мл молока;
  • 0,5 ч.лож. солі;
  • 1 ч.лож. ванільного екстракту;
  • 1,25 скл. борошна;
  • 0,75 ст.лож. розпушувача;
  • 50 мл олії;
  • 10 г вершкового масла;
  • 1,5 ст.лож. нерафінованого цукру для пательні;
Перевернутий банановий пиріг на пательні

Розбийте яйце в глибоку мисочку і збийте вінчиком. Всипте цукор і знову перемішуйте до утворення однорідної маси. Влийте молоко, всипте сіль і додайте ванільний екстракт. Перемішайте.

Перевернутий банановий пиріг на пательні

Починайте всипати потроху просіяне борошно, постійно перемішуючи. Всипте розпушувач. Продовжуючи перемішувати, влийте олію.

Поставте на слабенький вогонь пательню діаметром 20 см. Коли розігріється, змастіть дно й бортики шматочком вершкового масла. Посипте нерафінованим цукром. Коли він стане коричневим, додайте банани.

Перевернутий банановий пиріг на пательні

У плодів попередньо відріжте хвостики, розріжте навпіл і половинки ще раз розділіть вздовж. Четвертинки звільніть від шкірочки викладіть поверх підсмаженого цукру. Залийте зверху тістом. Струсніть сковорідку, щоб маса рівномірно розподілилася по всій поверхні.

Перевернутий банановий пиріг на пательні

Накрийте кришкою і випікайте 25 хвилин на повільному вогні. Прикладіть пласку тарілку до пательні й переверніть на неї пиріг. Пательню протріть серветкою від решток карамелі. Поверніть пиріг на сковорідку банановим шаром доверху.

Накрийте кришкою й потримайте на вогні ще 5 хвилин. Солодка страва готова. Можна приступати до чаювання. Пиріг підходить і до компоту, й до молока.

Популярне

Схожі статті

Найшвидший торт, який мені колись доводилось пекти: легкі коржі із заварним кремом самі тануть в роті

Важко уявити щось більш апетитне, ніж аромат свіжоспеченого торта. Він — справжній шедевр кулінарії, якщо його секрет полягає в гармонійному поєднанні бісквітних коржів та ніжного заварного крему.

Щось давно не чутно: куди поділась й чим займається зараз суддя шоу “Україна має талант” Слава Фролова

Талановиту, яскраву та харизматичну суддю багатьох сезонів талант-шоу "Україна має талант" Славу Фролову глядачі запам'ятали та полюбили. Але минуло вже кілька років, як вона зникла з екранів.

Найяскравіший у світі торт “Королівський рубін” можна приготувати навіть на весілля: красиво та святково

У світі кулінарії існують деякі творіння, які вражають не лише смаком, але й виглядом. Один з таких десертів — найяскравіший у світі торт "Королівський рубін".