Готую цю смакоту на раз-два: простий та бюджетний грибний пиріг самий час спекти, щоб відчути смак осені

За цим рецептом тісто вийде неймовірно ніжним та смачним, а ароматна грибна начинка зробить пиріг поживним. Така страва годиться як на святковий стіл, так і для щоденної вечері.

Приготувати пиріг можна з будь-якою начинкою, але для того, щоб порадувати своїх близьких золотим осіннім настроєм, спробуйте не відхилятися від рецепта.

Інгредієнти

Для тіста

  • Борошно 300 г
  • Яйця 1 штука
  • Сіль 0,5 чайної ложки
  • Цукор 1 чайна ложка
  • Розпушувач 1 чайна ложка
  • Майонез 1 столова ложка з гіркою
  • Вершкове масло розм’якшене 200 г

Для начинки:

  • Гриби 200 г
  • Яйця, відварені круто 5 штук
  • Сметана 2 столові ложки
  • Зелена цибуля
  • Сіль, перець молотий, паприка

Приготування

Грибний пиріг
Грибний пиріг
  1. Приготуємо спочатку тісто. Для цього змішайте у посудині сухі інгредієнти: просіяне борошно, сіль, цукор та розпушувач. До цієї суміші додайте яйце та майонез, а потім масло. Все руками перетріть до однорідної крихти. Далі зберіть у єдину кулю та відправте під плівку відпочивати на час поки будете готувати начинку.
  2. Гриби поріжте на великі частки, а цибулю поріжте та відділіть від неї білу частину від зеленої. Далі відправте на сковорідку з олією гриби та білу частину цибулі та обсмажте їх.
  3. Зелену частину цибулі у мисці змішайте з порізаними на невеликі кубики яйцями. Посоліть та поперчіть все.
  4. Далі перекладіть до цибулі та яєць обсмажені гриби, а олію залиште у сковорідці. До цього додайте мелений перець, паприку та сметану. Все добре перемішайте.
  5. Дно та борти форми для випікання обкладіть пергаментом. Після того тісто розділіть на 2 частини, одна з яких повинна бути більшою. Цю більшу частину покладіть на дно форми та руками розподіліть по дну форми, зробивши високі бортики. Це — основа пирога.
  6. На основу викладіть начинку, а залишки тіста розкачайте у корж за розміром вашої форми та покладіть її його зверху начинки, зліплюючи його краї з тістовим бортиком. Посипте кунжутом.
  7. У духовку, розігріту до 180°, відправте пиріг на 20 хвилин. Після того рекомендується не розрізати пиріг до поки він повністю не охолоне.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Де зараз колись популярна Надія Мейхер: тиняється Європою та робить спробу продавати речі власного бренду

Надія Мейхер, колись відома своїми музичними досягненнями, в останні роки змінила вектор особистої активності. Звісно, ця зміна кар'єрного шляху не залишилася непоміченою громадськістю.

Лише кабачок та рис, а на смак краще за м’ясо: оладки на сковорідці — простіше рецепта й не вигадати

Якщо ви шукаєте ідеальний спосіб розпочати день з енергією та задоволенням, то кабачкові оладки з рисом на сковорідці — ваш варіант: корисно, просто, легко!

Час невблаганний й нищівний: як зараз виглядають колишні еталони чоловічої краси Делон, Круз, Пітт та інші

У світі кіно та моди завжди було чимало чоловіків, які ставали еталонами краси. Серед них такі як Ален Делон, Том Круз, Бред Пітт, Леонардо Ді Капріо.