З одного яйця та склянки борошна – ціла купа смакоти: до хрустиків додаю один секретний інгредієнт

Минулого сторіччя цей рецепт був надзвичайно популярний у господинь. Треба спробувати нині, щоб переконатися, що рецепт хрумких хрустиків має право на життя.

З маленького шматочка тіста отримаєте цілу купу смачного хмизу. Хрустики виходять хрумкими на смак і солодкими внаслідок використання цукрової пудри.

Вам знадобиться:

  • 1 велике яйце;
  • 1 ст.лож. води;
  • 1 ст.лож. горілки;
  • 1 дрібка солі;
  • 1 скл. борошна;
  • цукрова пудра.
Бюджетні хрустики на воді та борошні

Розбийте яйце в глибоку мисочку, влийте воду та горілку. Збийте виделкою до повної однорідності. У два етапи всипте просіяне борошно. Замісіть тісто руками спочатку в мисочці, потім перекладіть на стіл, додаючи потроху борошна.

Бюджетні хрустики на воді та борошні

Ковбик має стати м’яким й однорідним. Поверніть його в миску й накрийте харчовою плівкою. Залиште на 1 годину, щоб настоялося. Дістаньте тісто й розділіть на дві рівні половини. Одну поверніть у миску й накрийте, щоб не обвітрювалося.

Бюджетні хрустики на воді та борошні

Іншу частину розкачайте скалкою. Шар тіста має бути дуже тонким, немов аркуш паперу. Розріжте пласт на довгі смужки, кожну поділіть на прямокутники під кутом 45 градусів. Серединку розріжте навпіл.

В отвір посередині протягніть один кінчик заготовки. Виходить щось схоже на хмиз. Напівфабрикати накрийте плівкою, щоб не обвітрилися. Самі тим часом розробіть таким же чином другу половину тіста.

Бюджетні хрустики на воді та борошні

У розігріту на плиті пательню влийте олію шаром на 1,5 см. Розігрівайте близько 10 хвилин, щоб температура стала не менше 170 градусів. Опустіть туди хмиз і смажте, допоки не зарум’яниться. Це близько 30 секунд з кожного боку.

Викладайте готові вироби на паперовий рушник, щоб всотався жир. Присипте цукровою пудрою. Оскільки тісто несолодке, пудри використовуйте якомога більше.

Популярне

Схожі статті

54 річна українська Мадонна Ірина Білик не припиняє епатувати публіку: про цікаві факти з життя поп-діви

Чому українську співачку Ірину Білик часто називають українською Мадонною? Мабуть, через те, що вона неймовірно талановита, часто змінює свій імідж, та має величезний вплив на шоу-бізнес.

Запікаю картоплю у маслі, роблю легкий салат і — шикарна вечеря на столі: картопля по-французьки у духовці

Запрошуємо вас відкрити нові смакові горизонти з нашим сьогоднішнім меню вечері, яке складається з найпростіших, доступних, але неперевершених страв.

“Головне, я цього хочу”: дружина Віктора Павліка Репяхова хоче народити доньку, але співак не мотивований

В сімейних планах Віктора Павліка та Каті Репяхової народження доньки могло б виглядати як завершення ідеальної картини. Але, на жаль, не завжди всі мрії легко здійснюються.