За 25 хвилин я готую та подаю на стіл страву, яка в 10 разів краще за м’ясо: капустяні стейки без смаження

Для тих, кому не хочеться з яких ось причин вживати м'ясо пропонується рецепт веганського стейка з капусти. Неймовірно ароматна страва вразить вас не тільки смаком, а й швидкістю приготування.

Часто, рекламуючи ту чи іншу страву, пишуть: “Капуста, що смачніша за м’ясо”. Хтось до цієї заяви ставиться скептично, а комусь і справді м’ясо не подобається або його не бажано вживати. І хоча  рецептів веганських страв зараз ціле море, в тому числі й з капусти, рецепт приготування капустяних стейків може стати улюбленим завдяки, по-перше, простоті та швидкості приготування, а, по-друге, завдяки смакоті та дешевизні цієї не зовсім звичної страви.

Без варіння, смаження та тушкування можна приготувати капустяні стейки у духовці. Що ж потрібно для цієї страви, окрім духовки, зрозуміло? Зовсім не багато продуктів знадобиться, які майже завжди присутні на кухні будь-якої господині.

Інгредієнти

  • Капуста 1 штука
  • Оливкова олія для рясного змащування
  • Паприка
  • Сіль
  • Чорний молотий перець

Приготування

Капустяні стейки
Капустяні стейки
  1. Рекомендуємо взяти капустину трохи меншу за середню, але вона повинна бути тугою та щільною, щоб при нарізанні не розпадалась. А нарізати її потрібно кружками по всьому качану, як показано на фото. Кожен такий кружок і буде той самий капустяний стейк.
  2. Підготуйте деко. Його потрібно вистелити пергаментом або кухарським папером, змащеним за допомогою пензлика олією.
  3. Далі викладіть кружечки капусти на деко та рясно змастіть оливковою олією кожен кружечок: спочатку налийте олію поверх капусти, а потім розподіліть олію пензликом.
  4. Тепер посипте сіллю, чорним меленим перцем та паприкою. Перегорніть капусту на зворотний бік.
  5. Духовку, заздалегідь розігрійте до температури 200 градусів та відправте деко зі стейками до неї на 20 хвилин. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Такі часникові пампушки до борщу ви ще не готували: неймовірно пухкі та ароматні. Урвала рецепт у сусідки

Краще тарілочки запашного українського борщу, може бути тільки борщ з часниковими пампушками. Готувати їх просто, а на аромат збігаються навіть сусіди.

Так смачно, що пальчики оближеш: рецепт тонких шоколадних млинців. Не рвуться при смаженні і не засихають

Легко та без зайвого клопоту можна приготувати тонкі шоколадні млинці, які не будуть рватися при смажені. Спробуйте загорнути в них будь-яку начинку та приємно здивуйте вашу родину смаколиками. 

Чоловік відмовляється від іншого сніданку. Але інший і не потрібен, коли є така смакота: омлет на сковороді

Омлет знайомий усім нам як простий і швидкий варіант сніданку. Навіть таку звичну страву можна зробити ще кращою та смачнішою. Сьогодні ми підготували рецепт пишного омлету без молока на сковороді.