Тушкована капуста буде неймовірно смачною: додайте кілька простих інгредієнтів і страву зметуть зі столу

Тушкована капуста – проста, але водночас дуже смачна страва, яка стане ідеальним гарніром до м'яса, чи риби. Капуста за цим рецептом виходить неймовірно ніжною і соковитою.

З таких простих інгредієнтів, як капуста, морква та цибуля можна приготувати дуже смачну страву. Тушковану капусту можна готувати, як гарнір до м’ясних страв. Також з такої капусти вийде чудова начинка для вареників, пиріжків, чи зразів.

Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний рецепт тушкованої капусти. Це класичний рецепт та за бажанням, таку капусту можна готувати разом з м’ясом,  грибами, копченостями, чи чорносливом. В такому випадку всі “додаткові інгредієнти” потрібно обсмажувати разом із засмажкою.

Необхідні інгредієнти:

  • капуста – 800 г;
  • морква – 2 шт;
  • цибуля – 1-2 шт;
  • томатна паста – 1 ст.л;
  • олія – 3 ст.л;
  • вода – 50 мл;
  • цукор – 0,5 ст.л;
  • лавровий лист – 2 шт;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Цибулю нарізаємо дрібним кубиком, моркву тремо на крупну тертку. Беремо глибоку сковороду, казан або кастрюлю з товстим дном. На пательню наливаємо олію і обсмажуємо цибулю до прозорості. Далі туди додаємо натерту моркву і обсмажуємо засмажку на середньому вогні.

Тушкована капуста буде неймовірно смачною: додайте кілька простих інгредієнтів
Тушкована капуста буде неймовірно смачною: додайте кілька простих інгредієнтів

В цей час капусту миємо, насухо витираємо і шинкуємо тонкою соломкою. Коли морква з цибулею  будуть готові, додаємо в пательню 50 мл окропу і засипаємо капусту. Все перемішуємо. Накриваємо пательню кришкою і тушкуємо на маленькому вогні 10 хвилин. Час від часу капусту потрібно перемішувати, щоб вона не пригоріла. Далі додаємо до капусти сіль, перець, томатну пасту та цукор.

Тушкована капуста буде неймовірно смачною: додайте кілька простих інгредієнтів
Тушкована капуста буде неймовірно смачною: додайте кілька простих інгредієнтів

Продовжуємо тушкувати капусту ще 10-15 хвилин при закритій кришці. Якщо капуста дала мало соку, можна додати ще трішки води. В кінці капусту куштуємо на смак, при необхідності додаємо ще спеції.

Готову капусту подаємо до столу зі сметаною або зеленню. Капуста виходить дуже ніжною, соковитою і має приємний кисло-солодкий смак.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Коли готую рис так, а до нього додаю запечену курочку, мої їдоки біжать за стіл наввипередки: кращий рецепт

Якщо вам настільки набридли традиційні способи приготування курки, то цей рецепт стане для вас справжнім відкриттям: неймовірний рецепт курочки, запеченої у духовці з розсипчастим рисом.

Ротару показала архівне фото своїх батьків: юна Софія між мамою й татом — назавжди найрідніші та найближчі

Софія Ротару завжди вражає своїх шанувальників не лише талантом, а й глибокою людяністю. Її зворушливі фотографії разом із батьками служать своєрідним нагадуванням про важливість родинних цінностей.

“Нарешті породичалися”: Ребрик розсекретила, хто став її кумом. Хрещений батько доньки – дуже відома людина

Лілія Ребрик разом із чоловіком Андрієм Диким розповіли, що похристили доньку Аделіну. Знаменитості показали, хто став хрещеним батьком дівчинки.