Хліб більше не купую: із двох картоплин та дрібки дріжджів випікаю буханець, додавши для пікантності сир

Картопляний хліб – це набагато смачніше, аніж магазинний батон. Щоб його приготувати, достатньо до картоплі додати трішки дріжджів. Домашніх від наїдку не відірвете.

Вам знадобиться:

  • 2 картоплини;
  • 2 ст.лож. води;
  • 0,5 скл. молока;
  • 1 ст.лож. цукру;
  • 1 ч.лож. сухих дріжджів;
  • 1 ст.лож. вершкового масла;
  • 2 скл. борошна;
  • 1 яйце;
  • 100 г сиру моцарела.
Картопляний хліб із моцарелою на дріжджах

Картоплю обчистьте, бульби вимийте, наріжте великими кубиками. Перекладіть у глибоку мисочку й залийте холодною водою. Накрийте кришкою та відправте на 5 хвилин до мікрохвильової печі.

Картопляний хліб із моцарелою на дріжджах

Товкачиком перетворіть картоплю на пюре. Влийте молоко і продовжуйте ретельно перемішувати. Всипте цукор, сухі дріжджі, влийте розтоплене вершкове масло. Перемішайте масу і дайте постояти 5 хвилин.

Тим часом розбийте в маленькій мисочці яйце і збийте його виделкою. Змішайте яєчну масу з картопляною. Ретельно перемішайте та всипте просіяне крізь сито борошно. Спочатку перемішуйте лопаткою, потім підключайтеся до вимішування руками.

Картопляний хліб із моцарелою на дріжджах

Покладіть готовий ковбик тіста в миску, накрийте рушником і залиште на 20 хвилин, щоб тісто підійшло. Після цього викладіть тісто на робочу поверхню й змастіть олією. Ще трішки вимісіть, поверніть під рушник і нехай ще 20 хвилин постоїть.

Присипте борошном, трішки обімніть і залиште під рушником уже на столі. Ковбик має збільшитися в розмірах удвічі. Натріть на тертушці моцарелу. Розкачайте тісто на прямокутник. Присипте з одного боку сиром. Загорніть рулетом. Защепіть краї.

Картопляний хліб із моцарелою на дріжджах

Аркуш пергаменту зімніть у руках. Розгорніть, викладіть у форму. Перекладіть туди рулет із тіста, перевернувши швом донизу. Накрийте рушником і залиште на 15 хвилин. Присійте зверху невеликою кількістю борошна через сито.

Випікайте 25 хвилин у духовці, яку розігрійте до 180 градусів. Дістаньте картопляний хліб із духовки і викладіть на решітку для охолодження. Наріжте на шматочки і подавайте до обіду чи вечері.

Популярне

Схожі статті

Шикарний десерт, який подобається абсолютно всім: шоколадний торт із нехитрих продуктів. До чаю – ідеально!

Спробуйте шоколадний десерт, який пасуватиме як на свято, так і на кожен день. Готується він просто та швидко, а смак нагадає відомий торт "Захер".

Лілія Ребрик після хрещення показала обличчя крихітки: чи схожі сестри між собою та хто з них мамина копія

Сім'я Лілії Ребрик та Андрія Дикого завжди викликала захоплення серед шанувальників. І нещодавно Лілія знову поділилась зворушливими фотографіями своїх доньок, включаючи найменшу, яку вже похрестили.

Закусок багато не буває: огірки по-корейськи — знаменита страва кімчі. Це не лише смачно, а ще й корисно

Коли справа доходить до корейської кухні, багато хто експериментує з різноманітними стравами, щоб відчути екзотичні смаки та нові кулінарні враження. Але на першому місці — знаменита кімчі з огірків.