Бабуся поділилась смачним рецептом. Беру кефір, 1 яйце і 10 хвилин: швидкі пиріжки на сковороді без дріжджів

Смажені пиріжки за цим рецептом виходять неймовірно смачними та ніжними. Тісто, яке готується буквально за 5 хвилини, виходить пухким і повітряним, а начинка має незвичайний смак.

Смажені пиріжки може і не найкорисніша страва, але дуже смачна. Часто такі пиріжки готують на дріжджовому тісті. Таке приготування займає багато часу. Та можна зробити не менш смачні пиріжки і без дріжджів. Пропонуємо до вашої уваги пишні і апетитні смажені пиріжки на кефірі. Начинку можна використовувати будь-яку, та ми пропонуємо спробувати начинку з зеленої цибулі та копченого сиру.

Необхідні інгредієнти:

  • кефір – 500 мл;
  • сіль – 1 ч.л;
  • сода – 1 ч.л;
  • борошно – 750-800 г.
  • Начинка:
  • зелена цибуля – 1 пучок;
  • плавлений копчений сир – 300 г;
  • яйця – 2 шт;
  • сіль, перець за смаком;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

У глибоку миску вливаємо кефір кімнатної температури. До кефіру додаємо сіль і соду та добре перемішуємо. Поступово додаємо просіяне борошно у кефір, перемішуючи тісто. В середньому має піти 750-800 г борошна. Борошно у всіх різне, тому звертайте увагу на консистенцію тіста. Воно має бути еластичним, м’яким і не забитим і не липнути до рук.

 Рецепт швидких і смачних пиріжків на сковороді без дріжджів
Рецепт швидких і смачних пиріжків на сковороді без дріжджів

Тісто потрібно вимішувати не менше 10 хвилин. Після цього накриваємо його чистим рушником і залишаємо на столі “відпочити” 20 хвилин.

Готуємо начинку. Для цього дрібно нарізаємо зелену цибулю, а плавлений копчений сир натираємо на крупну терку. Додаємо в начинку перець та трішки солі і 2 сирих яйця. Яйця допоможуть  начинці триматися в купі. Все ретельно перемішуємо.

 Рецепт швидких і смачних пиріжків на сковороді без дріжджів
Рецепт швидких і смачних пиріжків на сковороді без дріжджів

Тісто розділямо на невеликі шматочки, за допомогою качалки робимо коржики і на центр кожного коржика викладаємо столову ложку начинки. Пиріжок ретельно защіпуємо.

 Рецепт швидких і смачних пиріжків на сковороді без дріжджів
Рецепт швидких і смачних пиріжків на сковороді без дріжджів

Обсмажуємо пиріжки на розігрітій олії на середньому вогні з обох боків до золотистого кольору. Готові пиріжки викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Вік живи, вік учись: так швидко оселедець я ще не чистила. Ніяких секретів, усе максимально елементарно

Для того, аби приготувати смачний салат чи будь-яку іншу закуску до свого столу на основі риби, для початку її потрібно якісно почистити. Розповідаємо, як це зробити.

У білосніжному костюмі з вишивкою: Олександр Усик приголомшив стильним образом перед поєдинком з британцем

Український боксер Олександр Усик приголомшив публіку костюмом з чорною вишивкою, який одягнув на пресконференцію перед поєдинком з Тайсоном Ф'юрі.

У 45 років можна виглядати неначе у 25: доведено Олею Поляковою, Лілією Подкопаєвою, Валерією Крук та Монро

Всі ми чули поговірку про бабу-ягідку в 45. Але наші знаменитості Подкопаєва, Полякова, Крук, Монро її спростовують. Адже виглядають зовсім не як ягідки, а неначе юні дівчата.