Медовик без розкочування коржів за 30 хвилин. Рецепт улюбленого тортика без клопотів, тільки в задоволення

Медовик – один з найвідоміших тортів родом із дитинства. В класичному варіанті цей десерт готується досить довго, та є "лінивий" рецепт медовика, який виходить не менш смачним за класичний.

Смачні медові коржі просочені апетитним сметанним кремом – саме таким є класичний медовик. Особливість цього торту у тому, що він складається з великої кількості тоненьких медових коржів, на випікання яких треба немало часу. Якщо ви хочете поласувати смачним медовиком, але не хочете стояти півдня на кухні, спробуйте рецепт торту без розкатки коржів. Так готувати медовик набагато простіше і смак від цього зовсім не програє.

Необхідні інгредієнти:

для тіста:

  • вершкове масло – 150 г;
  • мед – 100 г;
  • яйця – 2 шт;
  • цукор – 80 г;
  • борошно – 300 г;
  • сода – 1 ч.л;
  • сіль – 1 дрібка.

Для крему:

  • сметана – 650 г;
  • цукрова пудра – 100 г;
  • ваніль – 1 дрібка.

Спосіб приготування:

У ємність з товстим дном перекладаємо мед, масло і цукор. Мед може бути як рідким, так і густим. Ставимо каструльку з маслом і медом на невелий вогонь і, помішуючи, доводимо до кипіння. Коли все закипить, додаємо туди соду, швидко перемішуємо вінчиком і знімаємо з вогню. Суміш має почати сильно пінитися. Це реакція меду та соди. Переливаємо цю суміш в іншу ємність і охолоджуємо.

Медовик без розкочування коржів за 30 хвили
Медовик без розкочування коржів за 30 хвилин

В охолоджену медово-масляну суміш додаємо дрібку солі і по одному вбиваємо яйця. Все перемішуємо вінчиком. Далі поступово вводимо просяне борошно і перемішуємо. Тісто виходить не рідким і не густим. Воно в’язке і липне до рук.

Медовик без розкочування коржів за 30 хвилин
Медовик без розкочування коржів за 30 хвилин

Тісто ділимо на 2 рівні частини.

Деко застеляємо пергаментним папером.  Половину тіста викладаємо на деко і рівномірно розприділяємо. Корж ставимо випікатися у розігріту духовку при температурі 180 градусів і випікаємо до готовності. Тісто тонке, тож на це піде 6-8 хвилин.

У готового коржа підрівнюємо краї і відразу розрізаємо його на чотири рівні частини.

Медовик без розкочування коржів за 30 хвилин
Медовик без розкочування коржів за 30 хвилин

Випікаємо ще один корж з другої половини тіста і так само ріжемо його на чотири частини. Даємо коржам охолонути.

Готуємо крем. Для цього беремо сметану жирністю не менше 25% та додаємо до нього цукрову пудру. Використовуємо саме цукрову пудру, адже цукор має властивість розріджувати крем. Також до крему додаємо дрібку ванілі і все ретельно розмішуємо до розчинення пудри.

Медовик без розкочування коржів за 30 хвилин
Медовик без розкочування коржів за 30 хвилин

Формуємо торт: дно тарілки злегка змащуємо кремом і викладаємо перший корж. змащуємо корж кремом і викладаємо наступний корж. Так робимо зі всіма коржами та кремом. В кінці торт зверху і з боків змащуємо кремом.

Медовик без розкочування коржів за 30 хвилин
Медовик без розкочування коржів за 30 хвилин

З обрізків коржів робимо крихту і засипаємо нею торт зверху і з боків.

Готовий торт відправляємо в холодильник просочуватися мінімум на 4 години.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.

Талановита людина талановита у всьому: народна артистка і мама двох дітей Могилевська пішла в сферу Фреймут

Усім нам відома Наталія Могилевська. Її всі знають як зіркову співачку, але заводна артистка встигає все, і мало хто знає про іншу її діяльність. Сьогодні ми розповімо, який проект вона готує.

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.