Готуємо домашні макарони: просто, корисно та економно – ваш рецепт смачної італійської кухні вдома

Рецепт приготування домашніх макаронів і корисні поради для створення цієї смачної страви. Дізнаєтеся про вибір інгредієнтів та ознайомтеся з інструкцією, яка допоможе приготувати макарони вдома.

Макарони – це одна з найпопулярніших страв у світі. Їх можна готувати зі різними соусами, вершковим маслом, сиром або просто з томатами. Але що, якщо ви хочете спробувати щось особливе і приготувати домашні макарони? Ми розкажемо, як приготувати макарони вдома та розкриємо кілька секретів, які допоможуть зробити цю страву ще смачнішою.

Домашні макарони
Домашні макарони

Інгредієнти

  • Борошно: вибір борошна дуже важливий у приготуванні макаронних виробів. Якщо ви готуєте макарони з твердих сортів пшениці, то яйця можна не додавати. Та якщо ви бажаєте приготувати з м’яких сортів, то додавання яєць в пасту покращить смак. Зазвичай рекомендується додавати 1 яйце на кожні 100 г борошна. Також можна експериментувати з іншими видами борошна, такими як гречане або рисове, щоб додати особливий смак макаронам.
  • Яйця: якщо ви вирішили додати яйця до свого тіста, важливо враховувати пропорції. Яйця можна додавати як цілі, так і тільки жовтки. Це також впливає на колір макаронів.
  • Сіль: допоможе підсилити смак.
  • Вода: додавання води допомагає об’єднати всі інгредієнти разом і створити еластичне тісто.

Рецепт

  1. Злегка посипте борошном робочу поверхню і зробіть в центрі ямку. Збийте одне велике яйце у цій ямці.
  2. Почніть змішувати яйце з борошном, додаючи воду за потреби, щоб створити гладке та еластичне тісто.
  3. Розділіть тісто на невеликі шматочки та розкатайте їх на робочій поверхні, обсипаній борошном.
  4. Надайте макаронам форму, використовуючи спеціальний ніж для піци або пасти, розрізавши тісто на смужки бажаної ширини.

Готуючи домашні макарони, ви обираєте якість інгредієнтів і уникаєте додавання шкідливих домішок. Ви також можете вибирати між різними видами борошна, щоб збагатити харчові властивості. Слідуючи цьому рецепту, ви зможете приготувати домашні макарони, які обов’язково сподобаються вашим рідним.

Популярне

Схожі статті

Вік живи, вік учись: так швидко оселедець я ще не чистила. Ніяких секретів, усе максимально елементарно

Для того, аби приготувати смачний салат чи будь-яку іншу закуску до свого столу на основі риби, для початку її потрібно якісно почистити. Розповідаємо, як це зробити.

У білосніжному костюмі з вишивкою: Олександр Усик приголомшив стильним образом перед поєдинком з британцем

Український боксер Олександр Усик приголомшив публіку костюмом з чорною вишивкою, який одягнув на пресконференцію перед поєдинком з Тайсоном Ф'юрі.

У 45 років можна виглядати неначе у 25: доведено Олею Поляковою, Лілією Подкопаєвою, Валерією Крук та Монро

Всі ми чули поговірку про бабу-ягідку в 45. Але наші знаменитості Подкопаєва, Полякова, Крук, Монро її спростовують. Адже виглядають зовсім не як ягідки, а неначе юні дівчата.