Смачніше, ніж просто пиріжки: готую 2 рази поспіль і не вистачає. Просто змішую кисломолочний сир з борошном

Пиріжки на сирному тісті виходять ніжні і пухкі. Крім того, такі пиріжки готуються дуже швидко, адже вони без дріжджів. Готувати можна з різними начинками.

Тісто на кисломолочному сирі – це дуже цікавий варіант тіста, який є альтернативою дріжджовому тісту. Готується воно дуже легко, а пиріжки виходять смачними і ситними. Начинку для цих пиріжків можна обрати будь-яку. Якщо ви хочете солону начинку, то зменшіть кількість цукру в тісті до 1 чайної ложки і не додавайте ваніль. У сьогоднішньому рецепті в якості начинки використовується вишня.

Необхідні інгредієнти:

тісто:

  • кисломолочний сир – 250 г;
  • цукор – 100 г;
  • яйце –1 шт;
  • рослинна олія – 100 мл;
  • розпушувач тіста – 10 г;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • борошно – 300 г.

Начинка:

  • вишня – 400 г;
  • крохмаль – 1 ст.л з гіркою;
  • вода – 50 мл;
  • цукор – 2 ст.л.

Спосіб приготування:

Спочатку приготуємо начинку. Вишню без кісточки (можна брати заморожену) пересипаємо у сотейник і додаємо цукор. Все перемішуємо і прогріваємо до закипіння. В цей час крохмаль розводимо з водою, щоб не було комочків. Крохмаль вводимо у киплячу вишню, перемішуючи лопаткою. Даємо цій суміші прогрітися ще 1-2 хвилини до загустіння. Вишневу начинку перекладаємо у миску і даємо охолонути.

Смачніше, ніж просто пиріжки: готую 2 рази поспіль і не вистачає
Смачніше, ніж просто пиріжки: готую 2 рази поспіль і не вистачає

Для приготування тіста у глибоку миску перекладаємо кисломолочний сир, яйце, цукор і ванільний цукор. Сир краще взяти не сухий, жирністю від 5%. Все ретельно розтираємо ложкою, щоб утворилася однорідна суміш. Далі до сирної маси додаємо олію без запаху і все перемішуємо. Поступово починаємо вводити просіяне борошно і додаємо розпушувач тіста. Спочатку вимішуємо ложкою, а потім рукою. Тісто має вийти м’яким, еластичним і не липнути до рук.

Смачніше, ніж просто пиріжки: готую 2 рази поспіль і не вистачає
Смачніше, ніж просто пиріжки: готую 2 рази поспіль і не вистачає

Тісто розрізаємо на 10 рівних частин. З кожного шматочка тіста спочатку формуємо кульку а потім розкачуємо у коржик. На центр коржика викладаємо начинку і защіпуємо все у пиріжок. Начинки можна викладати багато, витікати вона не буде.

Смачніше, ніж просто пиріжки: готую 2 рази поспіль і не вистачає
Смачніше, ніж просто пиріжки: готую 2 рази поспіль і не вистачає

Готові пиріжки викладаємо на деко, застелене пергаментним папером і змащуємо їх збитим яйцем. Випікаємо пиріжки у розігрітій духовці при температурі 180 градусів і випікаємо до рум’яності.

Готові пиріжки посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

До чаю готую нашвидкуруч швидкий пиріг із начинкою: тісто замішую вінчиком, навіть руки залишаються чисті

Коли хочеться попити чайку з чимось смачненьким, відразу згадайте цей рецепт. Тісто заливне, тому готується дуже швидко. Ароматна начинка додає особливої нотки смаку.

Актриса “Дизель Шоу” Вікторія Булітко показала свого майбутнього чоловіка: ви думали, це Сморигін, але ні

Вікторія Булітко настільки закохана й щаслива, що хоче розповісти про своє кохання всьому світу. На закиди, що щастя любить тишу, не зважає, а всіляко афішує свого обранця.

Так ось чому Jerry Heil не повернулася до України після “Євробачення”: закрутила роман з учасником конкурсу

Коли Альона Альона повернулася до Києва після тріумфу на "Євробаченні", всі здивувалися: де її партнерка Jerry Heil? Версій щодо зникнення другої учасниці дуету є кілька.