Не знаєте, що приготувати з курячої грудки? Смачний жульєн з куркою й грибами прийдеться до душі всій родині

Ця страва по праву вважається однією з найкращих страв з курячого філе. Поєднання смаків курки з грибами та вершковим соусом нікого не залишить байдужим.

Жульєн — це спосіб нарізання продуктів соломкою. То ж, зрозуміло, що куряче філе та гриби потрібно нарізати саме так.

Окрім продуктів для приготування жульєну вам знадобиться духовка, яку перед виправлянням до неї страви необхідно буде прогріти до 180° та форма для запікання, яку треба змастити вершковим маслом з усіх боків.

Інгредієнти

  • Філе курки 500 г
  • Шампіньйони 400 г
  • Молочні вершки 10%  400 мл
  • Борошно 1 столова ложка
  • Цибуля ріпчаста 2 штуки
  • Сіль, чорний мелений перець на ваш смак
  • Вершкове масло 10 г
  • Сир твердий 100 г

Приготування

Жульєн з куркою та грибами
Жульєн з куркою та грибами
  1. Філе курки спочатку наріжте тонкими шматками (не соломкою) та відправте на добре розігріту сковорідку з невеликою кількістю олії та обсмажте протягом 1 хвилини з кожного боку до утворення рум’яної скоринки. Потім перекладіть м’ясо в інший посуд для охолодження, а на його місце у сковорідку покладіть порізану невеличкими кубиками цибулю.
  2. Смажте цибулю до золотисто-коричневого кольору. А тоді також перекладіть цибулю в інший посуд, а на сковорідку відправте гриби, які вже повинні бути порізані соломкою.
  3. На сильному вогні обсмажте гриби до золотистого кольору, додавши на при кінці масло. Гриби також перекладіть у посуд до цибулі.
  4. М’ясо, яке вже має бути охолодженим, поріжте на смужки у вигляді соломки та з’єднайте з грибами та цибулею.
  5. На сковорідці потрібно зробити соус. Для цього всипте туди борошно та трошки підрум’яньте його. Влийте до борошна вершки. Додайте сіль, перець та, помішуючи, варіть соус до загущення.
  6. Далі залийте соусом м’ясо, цибулю та гриби й все перемішайте, а потім цю масу помістіть у підготовлену форму для запікання. Розрівняйте поверхню, посипте натертим сиром та відправляйте у духовку на 15 хвилин.
  7. Готовий жульєн розріжте на порції та подавайте для вживання.

Популярне

Схожі статті

Як свати перестали бути сватами: Анна Кошмал й Олександр Феклістов про колишніх колег по комедійному серіалу

Працюючи з колегами пліч-о-пліч й обмежуючись рамками професійних стосунків, не завжди розумієш, які люди поряд з тобою і, щобільше, які в них політичні погляди.

Цукерки давно не купую, бо готую з вівсянки та сухофруктів: без цукру і клопотів. Домашні ласощі за хвилини!

Домашні цукерки з вівсянки відмінно смакують до чашки чаю й швидко втамують голод. Ці солодощі досить варіативні, адже можна додавати улюблені сухофрукти та горіхи.

Спробувала в гостях, повторила вдома і тепер мої просять її щодня: запечена у фользі картопля з грибами

Подорожуючи кулінарним світом, ми часто зустрічаємо страви, які залишають незабутні враження і здатні змінити наше уявлення про смак. Одна з таких страв — запечена у фольгу картопля з грибами.