Сільські пиріжки з яблуками моєї бабусі, які тепер готую і я: багато соковитої начинки і дуже смачне тісто

Пиріжки з яблуками – одна з найвідоміших традиційних українських страв. Приготувавши пиріжки за цим рецептом, ви отримаєте дуже пухку і ніжну випічку з соковитою начинкою.

Пиріжки з яблуками – одна з найпопулярніших випічок у нашій країні. Вже багато поколінь поспіль ця страва не втрачає актуальності. Секретом смачних пиріжків є правильно приготовлене тісто. Пропонуємо до вашої уваги дуже вдалий рецепт пиріжків з яблуками. Тісто за цим рецептом виходить дуже смачним і пухким, а начинка – дуже смачна і соковита.

Необхідні інгредієнти:

Тісто:

  • молоко – 160 мл;
  • дріжджі – 4 г сухих або 12 г свіжих;
  • цукор – 80 г;
  • яйце – 1 шт;
  • вершкове масло – 60 г:
  • ваніль, сіль – 1 щіпка;
  • борошно – 420 г.

Яблучна начинка:

  • яблука – 8 шт;
  • вершкове масло –  50 гр;
  • цукор – 2 ст. л;
  • кориця – 1 ч. л.

Кондитерська присипка:

  • борошно – 50 гр;
  • цукор – 2 ст л;
  • вершкове масло – 30 гр.

Спосіб приготування:

Для приготування тіста у тепле молоко всипаємо сухі або додаємо пресовані дріжджі і добре перемішуємо і залишаємо на 5-10 хвилин.

У глибоку миску всипаємо просіяне борошно, додаємо сіль, цукор і ванільний цукор. Туди ж вливаємо збиті вилкою яйця та молоко з дріжджами. Замішуємо тісто спочатку ложкою, а потім руками. Коли тісто почне злиматися до купи, додаємо до нього розтоплене вершкове масло і вимішуємо до утворення еластичного і м’якого тіста.

Сільські пиріжки з яблуками моєї бабусі
Сільські пиріжки з яблуками моєї бабусі

Накриваємо тісто чистим рушником і залишаємо у теплому місці на годину, щоб сходило.

У цей час приготуємо начинку. Яблука очищаємо від шкірки і серцевини і нарізаємо дрібним кубиком. У глибоку пательню або каструлю з товстим дном кладемо вершкове масло, висипаємо нарізані яблука, корицю та цукор. Ставимо пательню на вогонь і карамелізуємо яблука – тушкуємо після закіпання 5-7 хвилин. Яблука мають залишатися шматочками, не перетворюйте їх у пюре.

Сільські пиріжки з яблуками моєї бабусі
Сільські пиріжки з яблуками моєї бабусі

Начинку знімаємо з вогню і даємо охолонути.

Приготуємо кондитерську присипку. У миску всипаємо борошно, цукор і кладемо холодне вершкове масло. Перетираємо все руками у крихту. Присипку кладемо в холодильник.

Сільські пиріжки з яблуками моєї бабусі
Сільські пиріжки з яблуками моєї бабусі

Формуємо пиріжки. Тісто викладаємо на стіл і обминаємо руками. Ділимо все тісто на 20 рівних частин. Кожен шматок руками розправляємо у коржик, кладемо в центр столову ложку начинки і формуємо пиріжок.

Сформовані пиріжки викладаємо на деко, застелене пергаментним папером і прикриваємо рушником. Залишаємо у теплому місці на 10-15 хвилин, щоб вони піднялись.

Перед самою випічкою пиріжки змащуємо збитим яйцем і присипаємо кондитерською посипкою.

Сільські пиріжки з яблуками моєї бабусі
Сільські пиріжки з яблуками моєї бабусі

Випікаємо пиріжки у розігрітій духовці при температурі 180 градусів до готовності.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Вік живи, вік учись: так швидко оселедець я ще не чистила. Ніяких секретів, усе максимально елементарно

Для того, аби приготувати смачний салат чи будь-яку іншу закуску до свого столу на основі риби, для початку її потрібно якісно почистити. Розповідаємо, як це зробити.

У білосніжному костюмі з вишивкою: Олександр Усик приголомшив стильним образом перед поєдинком з британцем

Український боксер Олександр Усик приголомшив публіку костюмом з чорною вишивкою, який одягнув на пресконференцію перед поєдинком з Тайсоном Ф'юрі.

У 45 років можна виглядати неначе у 25: доведено Олею Поляковою, Лілією Подкопаєвою, Валерією Крук та Монро

Всі ми чули поговірку про бабу-ягідку в 45. Але наші знаменитості Подкопаєва, Полякова, Крук, Монро її спростовують. Адже виглядають зовсім не як ягідки, а неначе юні дівчата.