Торт “Пташине молоко” за українським рецептом, щоб забула про радянський: пальчики оближете

Пташине молоко – один з найпопулярніших тортів, які полюбляють і дорослі і діти. Цей торт цікавий тим, що складається з одного тоненького коржика і великого шару смачного і ніжного суфле.

Існує багато варіантів приготування Пташиного молока. У радянські часи, коли люди економили на всьому, цей торт готували в основному зі збитих яєчних білків з цукром та желатину. Таке суфле не мало яскравого смаку. Пропонуємо вашій увазі дійсно смачне Пташине молоко з вершковим суфле, яке має яскравий смак.

Необхідні інгредієнти:

коржі:

  • жовтки – 6 шт;
  • цукор – 100 г;
  • вершкове масло – 100 г;
  • розпушувач тіста – 1 ч.л;
  • сіль –1 дрібка;
  • борошно – 150 г.

Суфле:

  • яєчні білки – 6 шт;
  • цукор – 350 г;
  • вода – 160 г;
  • вершкове масло – 200 г;
  • згущене молоко – 100 г;
  • агар-агар (міцність 900) – 15 г.

Глазур:

  • чорний шоколад – 70 г;
  • масло – 30 г.

Спосіб приготування:

Білки відділяємо від жовтків. Робимо це акуратно, що жодна крапля жовтка не потрапила в білок.

Готуємо тісто для коржів. Для цього у глибоку миску вкидаємо вершкове масло кімнатної температури і цукор. Збиваємо все міксером пару хвилин. Далі по одному додаємо в масляну суміш жовтки і продовжуємо збивати.

До просіяного борошна додаємо розпушувач тіста і сіль. Сухі інгредієнти всипаємо у масляно-жовткову суміш і збиваємо все міксером до однорідності. Тісто виходить липким і м’яким.

Торт Пташине молоко за українським рецептом
Торт Пташине молоко за українським рецептом

Тісто ділимо на 2 частини. Деко застеляємо пергаментним папером, викладаємо половину тіста і розрівнюємо рівномірно лопаткою. Потрібно зробити такий коржик, з якого потім можна буде вирізати корж для торту необхідного діаметру.

Випікаємо корж в розігрітій духовці при температурі 200 градусів 7-8 хвилин. Готові коржі підрум’яняться збоків, але будуть досить світлими всередині. Ще з гарячих коржів формою вирізаємо корж для торту.

Торт Пташине молоко за українським рецептом
Торт Пташине молоко за українським рецептом

Теж саме робимо і з другою частиною тіста. Має вийти 2 коржа.

Готуємо масляний крем для суфле. Для цього у глибоку миску перекладаємо масло кімнатної температури і починаємо його збивати міксером до пишності. Далі поступово вводимо тонкою цівкою згущене молоко, продовжуючи збивати.

Торт Пташине молоко за українським рецептом
Торт Пташине молоко за українським рецептом

Готуємо суфле. У сотейнику змішуємо цукор, агар-агар і воду та ставимо на вогонь, щоб варився сироп. Паралельно збиваємо білки міксером до пишності. Сироп час від часу перемішуємо. Сироп після кипіння варимо ще хвилин 5-7. Температура сиропу має бути 110 градусів. Якщо у вас немає термометра, то потрібно зробити “тест” на кульку. Трішки сиропу додайте у холодну воду і спробуйте зробити кульку. Якщо кулька утворюється – сироп готовий.

Білок збиваємо до пишної піни і, продовжуючи збивати, тонкою цівкою вводимо сироп по стінці чаши.

Торт Пташине молоко за українським рецептом
Торт Пташине молоко за українським рецептом

Після того, як влили весь сироп, збиваємо білки ще пару хвилин. Маса має вийти дуже пишною і плотною. Коли білки загустіють, додаємо до нього раніше приготовлений масляний крем. Маса стане трохи рідшою.

Беремо роз’ємну форму для торту. Стінки форми застеляємо ацетатною плівкою. На дно форми викладаємо корж і заливаємо половину всього суфле. Далі викладаємо другий корж і виливаємо суфле, яке залишилось.

Торт Пташине молоко за українським рецептом
Торт Пташине молоко за українським рецептом

Ставимо торт в холодильник мінімум на 3-4 години.

Для глазурі у сотейнику прогріваємо чорний шоколад з маслом. Гарячою глазурью заливаємо торт.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

До м’ясця подаю теплий салат зі смажених помідорів: черрі на салатному листі подобається всім домашнім

Якщо зібралися поласувати стейком чи біфштексом, потрібно обов'язково додати до смачного м'ясця овочеву складову. Чудова ідея – зробити салат зі смаженими помідорами. Легка закуска буде доречною.

До чаю готую нашвидкуруч швидкий пиріг із начинкою: тісто замішую вінчиком, навіть руки залишаються чисті

Коли хочеться попити чайку з чимось смачненьким, відразу згадайте цей рецепт. Тісто заливне, тому готується дуже швидко. Ароматна начинка додає особливої нотки смаку.

Актриса “Дизель Шоу” Вікторія Булітко показала свого майбутнього чоловіка: ви думали, це Сморигін, але ні

Вікторія Булітко настільки закохана й щаслива, що хоче розповісти про своє кохання всьому світу. На закиди, що щастя любить тишу, не зважає, а всіляко афішує свого обранця.