Це просто фантастичний рецепт: свинячу відбивну я тепер готую тільки з кока-колою, бо смак неперевершений

Рецепт, який вам пропонується, це не просто свиняча відбивна сама по собі. Насправді страва за цим рецептом — це повноцінна смачна та поживна вечеря, або, навіть, страва для святкового столу.

Так, свинячі відбивні у страві — головний компонент, але крім них тут присутні продукти, які являють собою цікавий та насичений смаками гарнір. Що ж стосується свинини у кока-колі, то цей маринад досить цікавий тим, що він, завдяки присутності лимонної кислоти, швидко та добре розм’якшує м’ясо, додає йому кисло-солодкий присмак, який дуже пасує свинині. У цій страві калорій не мало, тому враховуйте це, коли будете вирішувати, готувати вам її чи ні.

Інгредієнти

  • Картопля 500 г
  • Чорний мелений перець 5 г
  • Сіль 10 г
  • Цибуля 150 г
  • Свиняча відбивна 1 кг
  • Кока-Кола 500 мл

Для “сирної шуби”:

  • Твердий сир 150 г
  • Чорний мелений перець 5 г
  • Сіль 10 г
  • Майонез 80 г
  • Зерна гірчиці 30 г

Приготування

с
Свиняча відбивна у кока-колі
  1. Перш за все потрібно або придбати вже порізану на шматки свинячу відбивну, або нарізати шматок вагою 1 кг на шматки товщиною до 2 см. Тепер кожен шматок добре відбийте кухарським молотком. Складіть відбивні у миску та залийте кока-колою. Залиште м’ясо маринуватися не менше ніж на 30 хвилин.
  2. Тим часом почищену картоплю натріть на великій терці та викладіть її у змащену рослинною олією форму для запікання рівним шаром. Посоліть та поперчіть картоплю зверху.
  3. Поріжте цибулю напівкільцями й також розкладіть поверх картоплі рівним шаром.
  4. Після того, як м’ясо замаринується, вийміть його з маринаду на паперовий рушник та обсушіть з його допомогою відбивні.
  5. Тепер розкладіть шматки м’яса зверху цибулі. Посоліть та поперчіть його.
  6. Далі необхідно приготувати таку собі “сирну шубу”. Для цього натріть на терці сир. Додайте до нього сіль та перець, а також майонез та зерна гірчиці. Все ретельно перемішайте, а потім вкрийте поверхню м’яса цією масою. Розрівняйте її та відправте форму зі стравою у заздалегідь розігріту до 180° духовку на 35 хвилин.

Популярне

Схожі статті

Українська Південна Пальміра не гірше Мальдівів: Леся Нікітюк приїхала в Одесу й приголомшила своїм виглядом

Леся Нікітюк ніколи не відмовляє собі похизуватися своїми принадами та зробити цікаві фото з міст, де вона буває по роботі або просто відпочиває.

Рецепт на вагу золота: м’ясні гнізда з грибами та яйцями готую на всі свята. Ніхто не вірить, що це просто

Існують рецепти, які цінуються як справжній кулінарний скарб, адже їхній смак і вигляд підкорюють з першого ж погляду та шматочка. Одним із таких є рецепт м'ясних гнізд з грибами та яйцями.

Караоке на майдані в США. Ігор Кондратюк в черговий раз поїхав до Америки: збирає гроші чи відвідує доньку?

Телешоу "Караоке на майдані" давно стало культовим в українському телеефірі. Але відомий телеведучий Ігор Кондратюк знову поїхав з ним у турне до США, залишаючи глядачів розмірковувати про це.