Такий маринований оселедець їдять фінські моряки і мої домашні: чоловік та діти завжди просять добавки

Оселедець за рецептом фінських моряків виходить смачнішим за червону рибу. Обов'язково приготуйте, здивувавши домашніх незвичною стравою зі звичного продукту.

Робиться маринад для оселедця просто, а з’їдається дуже швидко. Тож, можливо, треба відразу робити подвійну порцію.

Вам знадобиться:

  • 2 оселедці малосольних;
  • 2 цибулини;
  • 2 ст.лож. гірчиці гострої;
  • 2 ст.лож. гірчиці горошком;
  • 2 ст.лож. яблучного оцту;
  • 0,5 ч.лож. солі;
  • 1 ст.лож. меду;
  • 2 ст.лож. лимонного соку;
  • 100 мл соняшникової олії.
Маринований оселедець за рецептом фінських моряків

Обчистьте цибулю й наріжте тонкими півкільцями. Перекладіть у мисочку й додайте оцет. Залийте крутим окропом й залиште маринуватися на 10 хвилин. Тим часом беріться до оселедців. Позбавте нутрощів, кісточок та шкірочки. Філе ретельно промийте й наріжте на шматочки.

Маринований оселедець за рецептом фінських моряків

Для маринаду змішайте гостру гірчицю, французьку зернисту гірчицю, мед, сіль. Вичавіть з половинки лимона сік. Влийте олію та перемішайте масу вінчиком до однорідності.

Візьміть посудину, в якій маринуватимете оселедець. На дно викладіть третину маринованої цибулі, з якої відтисніть воду. Викладіть половину шматочків оселедцю. Ще раз перемішайте маринад і половину викладіть на рибу. Якщо в оселедці були молоки чи ікра, покладіть їх сюди.

Маринований оселедець за рецептом фінських моряків

Зверху накрийте ще одною третиною цибулі. Викладіть решту оселедця. Поверх розкладіть цибулю, що залишилася, та весь маринад. Накрийте кришкою чи затягніть харчовою плівкою.

Маринований оселедець за рецептом фінських моряків

Поставте до холодильника на нижню полицю. Оселедець має маринуватися протягом доби. Тепер можете варити картопельку й до неї подавати мариновану рибку. Домашні і язик проковтнуть від задоволення.

Популярне

Схожі статті

Ах, як же це смачно! Мене й просити не треба, сама готую щодня: тістечка з арахісом без духовки та яєць

Якщо ви шукаєте десерт, який можна приготувати так, щоб вразити гостей — тістечка з арахісом без духовки та яєць – саме те, що вам потрібно.

Цей рецепт салату мало хто знає! Нереально смачне поєднання звичайних овочів: весь секрет у заправці

Салат з капустою в поєднанні з іншими овочами виходить мега смачним, корисним і вдало урізноманітнить ваше щоденне меню. Обов'язково спробуйте!

“Скоро буде”: Вікторія Булітко з “Дизель Шоу” після заручин заінтригувала чутками про поповнення з нареченим

Вікторія Булітко захопила мережу кадрами з нареченим-красенем і заінтригувала новиною про поповнення. Детальніше акторка написала у своєму Instagram.