Зробила класичний пиріг ще смачнішим. Шоколадна шарлотка: це найкраща випічка, яку я взагалі готувала

Шарлотка – один з найвідоміших та найсмачніших яблучних пирогів. Та навіть цей класичний рецепт можна удосконалити, зробивши пиріг шоколадним.

Шарлотка – відомий французький рецепт яблучного пирога. Він має дуже ніжне та повітряне бісквітне тісто, а в якості начинки слугують соковиті яблука. Якщо ви полюбляєте шоколадні десерти, спробуйте зробити шарлотку з какао. Такий пиріг виходить неймовірно смачним, з приємним шоколадним смаком.

Необхідні інгредієнти:

  • яйця – 5 шт;
  • цукор – 200 г;
  • борошно – 130 г;
  • какао – 30 г;
  • яблука – 4 шт;
  • сіль – 1 дрібка;
  • ванільний цукор – 10 г.

Спосіб приготування:

У глибоку миску вбиваємо 5 яєць, додаємо дрібку солі, ваніль і цукор. Збиваємо яйця з цукром за допомогою міксеру до пишної стійкої маси. Важливо добре збити яйця, адже від цього залежить пишність шарлотки. Якщо ви сумніваєтесь у тому, чи добре ви збили яйця, у тісто можна додати ще 10 грам розпушувача тіста. Та, якщо ви зробите все правильно, розпушувач не знадобиться.

У просіяне борошно через сито просіюємо какао і перемішуємо. Далі ці сухі інгредієнти всипаємо до збитих яєць з цукром і акуратно розмішуємо лопаткою.

Рецепт пухкої і вологої шоколадної шарлотки з яблуками
Рецепт пухкої і вологої шоколадної шарлотки з яблуками

Мішаємо в одному направленя, з низу до верху, щоб все борошно вмішалося в тісто.

Форму для випічки вистеляємо пергаментним папером. Застеляємо і дно і боки.

У форму виливаємо тісто.

Рецепт пухкої і вологої шоколадної шарлотки з яблуками
Рецепт пухкої і вологої шоколадної шарлотки з яблуками

Яблука нарізаємо невеличкими брусочками і викладаємо зверху на тісто. Потрібно яблука вдавлювати у тісто і викласти їх по кругу.

Рецепт пухкої і вологої шоколадної шарлотки з яблуками
Рецепт пухкої і вологої шоколадної шарлотки з яблуками

Випікаємо шоколадну шарлотку у розігрітій духовці при температурі 180 градусів приблизно 45 хвилин. Готовність пирога перевіряйте дерев’яною шпажкою або зубочисткою. При протиканні пирога у найтовщому місці, зубочистка має залишатися сухою.

Готову шарлотку посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.

Готовий пиріг виходить дуже пухким і ніжним. При цьому він не сухий, а яблука додають соковитості і приємну кислинку. Такий пиріг може стояти декілька днів і не черствіти, та зазвичай домашні з’їдають його ще в перший день.

Готуйте з задоволенням!

Популярне

Схожі статті

Людмила Барбір вперше показала свого сина Тараса: неможливо повірити, що вона – мама такого дорослого хлопця

Людмила Барбір відома всім як телеведуча ранкового шоу «Сніданок з 1+1». Про її сім'ю відомо мало. Але нещодавно ведуча виставила фото на честь свята і здивувала шанувальників дорослим сином.

Єдина донька Тараса Тополі і Alyosha росте копією мами і тата: на кого більше схожа 3-річна Марійка

Тарас Тополя та його дружина Alyosha поділилися душевною сімейною світлиною, на якій видно єдину доньку подружжя, Марійку. Підписники дали коментар, на кого все ж таки схожа дівчинка.

Такі котлети у нас зʼїдаються прямо зі сковороди: мій ходовий рецепт, за
яким вони виходять мега соковитими

Приготувати соковиті котлети можна з легкістю, лише додавши до фаршу один інгредієнт. Завдяки йому котлети з будь-якого фаршу будуть смачні, а родина буде уплітати їх ледь не с самої сковорідки.