Справжні чебуреки готуються тільки за цим рецептом: тісто надзвичайно хрустке завдяки одному інгредієнту

Для приготування смачних чебуреків достатньо знати декілька простих секретів. Розповідаємо про ідеальний рецепт, який точно сподобається кожному – навіть гурманам

Смачні та хрусткі чебуреки точно стануть ідеальним перекусом або чудовим доповненням до основної страви. Для приготування ідеальних чебуреків достатньо витратити трішки часу та знати простий секрет. Кулінари поділились рецептом закуски, яка навіть у господинь і господарів, які ніколи не готували такої страви, вийдуть неймовірно апетитними, а тісто буде хрустким.

Кулінари поділились смачним рецептом хрустких чебуреків за лічені хвилини
Кулінари поділились смачним рецептом хрустких чебуреків за лічені хвилини

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 3 склянки пшеничного борошна;
  • 1 склянка води;
  • 1 яйце;
  • 1 ч. ложка рослинної олії;
  • 1/2 ч. ложки солі;

Для начинки:

  • 500 г м’яса;
  • 1 велика цибуля;
  • 2-3 ст. ложки томатної пасти;
  • Сіль і перець на смак;
  • Рослинна олія для смаження.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно змішати сіль та борошно у великій мисці. Додайте туди ж яйце, рослинну олію та воду. Замішайте тісто до однорідності. Розділіть готове тісто на невеликі кулі і залиште їх у покої на 30-60 хвилин. За цей час тісто відпочине та вам із ним буде простіше працювати.

Тим часом приготуйте начинку. Розігрійте рослинну олію у сковороді та обсмажте цибулю до м’якості. Додайте м’ясо та готуйте, перемішуючи, до того часу, поки воно не підсмажиться. Додайте томатну пасту, сіль і перець на смак. Продовжуйте готувати, поки начинка не стане готовою. Видаліть зайвий жир.

Тепер можете почати формувати чебуреки. Розкачайте кулю тіста на товщину близько 2-3 мм. Розріжте тісто на круги бажаного розміру. На половину кожного круга додайте порцію начинки. Згорніть тісто навколо начинки, утворюючи півмісяць. Закрийте краї та затисніть їх, щоб утворити чебурек. Повторіть цей процес з усім тістом і начинкою.

Розігрійте рослинну олію в глибокій сковороді. Обсмажте чебуреки з обох сторін до золотисто-коричневого кольору. Дістаньте готові чебуреки зі сковорідки та видаліть зайву олію за допомогою паперового рушника.

Простий і дуже смачний рецепт хрустких чебуреків
Простий і дуже смачний рецепт хрустких чебуреків

Подавайте чебуреки гарячими, можливо, з сирним соусом або грецьким йогуртом.

Популярне

Схожі статті

Готую замість Олів’є на свята! Салат “Ніжний” з крабовими паличками: можу з’їсти одразу 2 порції! Рецепт

Салат "Ніжний" дуже смачна та красива закуска, викладена шарами, яка прикрасить будь-який стіл. А приготувати такий салат зовсім не складно. Спробуйте!

Знаю секрет, як подати макарони для гостей на святковий стіл: роблю макаронні гнізда з фаршем і запікаю

Страви з макаронів зазвичай вживають у будень, та якщо зробити макаронні гнізда з фаршем та запекти у духовці, вийде настільки крутезно, що не соромно буде подати й на святковий стіл.

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.