Всього з 2 апельсинів – 4 літри домашнього соку: цитрусовий напій, який нагадає про новорічні свята

Рецепт приготування апельсинового соку, який ідеально підходить для новорічного святкового столу. Поради щодо вибору інгредієнтів та подачі напою на стіл.

З приходом зими, коли крізь вікна пробивається атмосфера цієї чудової пори, ми хочемо подарувати своєму святковому столу особливий шарм. І що може бути кращим, ніж теплий апельсиновий напій із запашними нотками цитрусових? Сьогодні ми розкажемо вам про особливий рецепт цього напою, який стане відмінною альтернативою магазинним солодким водам на вашому святковому столі. Давайте разом розберемось, що нам потрібно для створення цього апельсинового компоту.

Рецепт запашного апельсинового соку
Рецепт запашного апельсинового соку

Інгредієнти

  • Апельсини – 2 шт.
  • Цукор – 300-450 г.
  • Вода – 4 л.
  • Лимонна кислота – 1/2 ч. л.

Приготування

  1. Спочатку добре промийте два апельсини, потім залийте їх кип’ятком на хвилину, а після цього насухо витріть. Далі поставте їх у морозильник на три години або навіть на ніч.
  2. Після заморозки апельсини розморожуються, ріжуться на шматочки та подрібнюються блендером. Це допоможе не втратити сік апельсина.
  3. Додаємо один літр холодної води до отриманого пюре, залишаємо на 15-20 хвилин для настоювання. Це покращить смак і аромат напою.
  4. Проціджуємо отриману суміш через дрібне сито, щоб видалити залишки м’якоті та насіння.
  5. До процідженого концентрату додаємо три літри води та 300-450 грамів цукру і додаємо 1/2 чайної ложки лимонної кислоти. Ретельно перемішуємо і залишаємо напій простоювати близько години.
  6. Коли напій буде готовим, сміливо подавайте його на стіл. Він стане чудовим доповненням до вашого новорічного столу.
Рецепт запашного апельсинового соку
Рецепт запашного апельсинового соку

Поради

  • Цей апельсиновий компот чудовий як гарячий, так і охолоджений напій.
  • Прикрасьте келихи колірними соломинками, апельсиновими кільцями чи м’ятним листям для створення святкового настрою та додаткового аромату.

Заповніть свій дім ароматом та теплом апельсинового напою. Бажаємо вам гарних свят!

Популярне

Схожі статті

Час невблаганний й нищівний: як зараз виглядають колишні еталони чоловічої краси Делон, Круз, Пітт та інші

У світі кіно та моди завжди було чимало чоловіків, які ставали еталонами краси. Серед них такі як Ален Делон, Том Круз, Бред Пітт, Леонардо Ді Капріо.

Ніхто не вірить, що я їх сама роблю! Виходять краще ніж в кондитерських: легкі тістечка у кокосовій стружці

Забудьте про необхідність виходити з дому, щоб насолодитися смаком вишуканих кондитерських виробів. З цим рецептом тістечка у кокосовій стружці стануть найулюбленішим домашнім десертом вашої сім'ї!

Наступають на п’яти Кароль і скоро її перевершать: Клавдія Петрівна, Трінчер та інші перспективні артистки

Кожне покоління має своїх кумирів й нові часи народжують нових зірок. Так останнім часом все частіше звучать такі імена як Клавдія Петрівна та Анна Трінчер, поступово відтісняючи навіть Тіну Кароль.