Хіт усіх часів – соковиті та апетитні фрикадельки до будь-якого гарніру: універсальний рецепт смачної вечері

М'ясні фрикадельки ідеально доповнюють будь-який гарнір чи основну страву – картопля, каші, пюре, макарони та навіть суп смакують набагато краще у тандемі з такою закускою

Будь-який гарнір, суп або макарони стануть набагато смачнішими, варто лише додати до них апетитні фрикадельки з ніжним соусом. Якщо ви шукаєте ідеальний варіант вечері, який буде водночас ситним і легким, спробуйте приготувати фрикадельки у сметанковому соусі. Процес приготування виявиться абсолютно простим і швидким, а ось результат не зможе вас не порадувати. Хутчіше беріться до справи!

Смачний і дуже простий рецепт фрикадельок у сметанковому соусі
Смачний і дуже простий рецепт фрикадельок у сметанковому соусі

Інгредієнти

Для фрикадельок:

  • 500 г фаршу;
  • 1 цибуля;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1/2 склянки хлібних крихт;
  • 1 яйце;
  • Сіль та перець на смак;
  • Рослинне масло для смаження;

Для сметанного соусу:

  • 1 склянка сметани;
  • 1/2 склянки овочевого бульйону;
  • Сіль та перець на смак;
  • Зелень для подачі.

Спосіб приготування:

Для початку у великій мисці змішайте фарш, нарізану цибулю, часник, хлібні крихти, яйце, сіль та перець. Зауважте, що всі інгредієнти для фрикадельок потрібно подрібнити, аби вони добре приготувались і не відчувались при куштуванні. Перемішайте все до однорідності. Сформуйте невеликі кульки з отриманого фаршу, придавши їм форму фрикаделок.

Розігрійте рослинне масло на сковороді на середньому вогні. Обсмажте фрикадельки, поки вони не стануть золотистими та не будуть готові всередині (приблизно 10-15 хвилин). Для приготування соусу, у мисці змішайте сметану та бульйон. Додайте сіль та перець на смак. Помістіть обсмажені фрикадельки у соус та доведіть до кипіння. Зменште вогонь і готуйте на низькому вогні протягом 10-15 хвилин, щоб фрикадельки прогрілись та увібрали в себе аромат і присмак соусу.

Кулінари поділились апетитним рецептом фрикадельок у сметанковому соусі
Кулінари поділились апетитним рецептом фрикадельок у сметанковому соусі

Подавайте фрикадельки у сметанному соусі гарячими, прикрашеними свіжою зеленню. Цей рецепт швидкий і смачний, а також просто ідеальний для вечері або обіду. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Не пиріг, а казка: тісто без дріжджів і яєць, а начинка може бути різною, у мене з яблуками. Така смакота

Кожен любить випічку. Це простий і ситний десерт або основна страва для всієї родини в будь-який час дня. Сьогодні ми підготували рецепт пирога без дріжджів і яєць, начинка може бути будь-якою.

Усього 5 інгредієнтів, а так смачно: побачила в гостях салат “Червоне море” і тепер готую на святковий стіл

Простий в приготуванні, але смачний салат "Червоне море" підкорить серця навіть найвибагливіших гурманів. Солодкі перці ідеально поєднуються з соленими крабовими паличками, створюю неповторний смак.

Такі часникові пампушки до борщу ви ще не готували: неймовірно пухкі та ароматні. Урвала рецепт у сусідки

Краще тарілочки запашного українського борщу, може бути тільки борщ з часниковими пампушками. Готувати їх просто, а на аромат збігаються навіть сусіди.