Тепер завжди буду так пекти яблучний пиріг: і красиво, і смачно, а головне – бюджетно і просто. Рецепт

Цей пиріг робити значно простіше, аніж шарлотку, а на смак він нічим не гірший. Можливо, декому видасться й кращим. Треба обов'язково спробувати.

Готується яблучний пиріг настільки швидко, що його можна хоч щодня подавати до вечірнього чаювання.

Вам знадобиться:

  • 3 яйця;
  • 100 г цукру;
  • 1 дрібка солі;
  • 1 ч.лож. ванільного цукру;
  • 100 мл молока;
  • 80 г масла;
  • 2 склянки борошна;
  • 2 ч.лож. розпушувача;
  • 4 великих яблука.
Швидкий яблучний пиріг за 5 хвилин

Допоки духовка розігрівається, швиденько заколотіть тісто. Задля цього в глибоку мисочку розбийте яйця, додайте сіль та цукор. Збийте вінчиком до їх повного розчинення. Яйця беріть великі.

Всипте ванільний цукор. За бажанням можете додати трішки кориці. Ця спеція додасть не лише аромату, але й приємного відтінку.

Швидкий яблучний пиріг за 5 хвилин

Влийте молоко, додайте розтоплене, але не гаряче вершкове масло і продовжуйте працювати вінчиком. Чим краще збиватимете, тим пишнішим вийде пиріг. Всипте через сито борошно та розпушувач. Борошно додавайте не все відразу, а частинами, щоб легше було перемішувати й не утворювалося грудочок. Перемішайте тісто до однорідності. Воно має бути в’язким, але не рідким.

Швидкий яблучний пиріг за 5 хвилин

Яблука беріть великі, щоб їх було багато. Розріжте навпіл, виріжте насіння. Шкірочку краще не видаляти, щоб фрукти не втратили свою форму. Наріжте їх дрібними кубиками. Форму для запікання змастіть вершковим маслом. Викладіть яблука у форму. Розрівняйте верх, щоб рівномірно розподілити фрукти.

Швидкий яблучний пиріг за 5 хвилин

Вилийте зверху тісто. Розрівняйте лопаткою. Відправте в духовку, яка вже встигла розігрітися до 180 градусів. Випікайте 35 хвилин. Дістаньте яблучний пиріг з духової шафи. Розріжте на порційні шматочки прямо в формі.

Популярне

Схожі статті

Просто натріть кабачки і додайте яйця! Так смачно, що влітку готую цю страву щодня – ідеально на вечерю

У сезон кабачків спробуйте приготувати цю неймовірно смачну запіканку на сковороді. Страва виходить не лише смачною, а й корисною і готується лічені хвилини.

“Супер жінка”: Наталія Могилевська показала перше фото з 4-річною донькою Софією та зачарувала до сліз

Наталія Могилевська розчулила фанатів новим фото, на якому зображена в обіймах із донькою Софією. Зворушливий допис співачка опублікувала у своєму фотоблозі.

Замінила один інгредієнт і “Олів’є” перетворився на свіжий, літній салат: дуже смачне поєднання – рецепт

Якщо в класичному "Олів'є" замінити кілька інгредієнтів на свіжі овочі, вийде дуже смачний літній салат. Спробуйте приготувати "Олів'є" за цим рецептом і ви будете в захваті від результату.