Замість білокачанної тепер квашу пекінську: все, як зазвичай, – капуста, сіль і банка зі щільною кришкою

Китайці квасять не білокачанну капусту, як ми, а пекінську. Тепер і ми можемо опанувати приготування цієї простої закуски. Робиться усе дуже просто – капуста засипається сіллю. Але є нюанси.

Це у нас ця капуста називається пекінською. А в Китаї вона північно-східна ферментована капуста. Щоб приготувати подібну закуску, знадобиться всього 2 інгредієнти – качан пекінської капусти й сіль.

Квашена пекінська капуста зберігається в холодильнику

У Китаї зазвичай квасять, розрізавши капустину на 4 частини. Після цього присипають сіллю та витримують 2 тижні. У такому разі капустка стає прямо термоядерною. Тому краще трішки вдосконалити рецепт. Достатньо буде заквашувати пекінську капусту 3-4 дні, а після цього вже закладати у холодильник і використовувати.

Квашена пекінська капуста зберігається в холодильнику

Щоб овоч швидше заквасився, четвертинки наріжте ще на 5-6 шматочків. Складіть їх у миску, додайте сіль та перемішайте. Притискати руками, як ми робимо з білокачанною, не потрібно. Залиште на годину, щоб капуста пустила сік.

Квашена пекінська капуста зберігається в холодильнику

Після цього перекладіть шматочки в банку. Набивайте дуже щільно. Повітря не повинно залишитися. Сік, що утворився, з мисочки перелийте до слоїка. Його має вистачити, щоб покрити всю капусту. Воду доливати не потрібно. Та якщо бачите, що розсіл не покриває капусту повністю, все ж долийте 2-відсотковий розчин солі.

Квашена пекінська капуста зберігається в холодильнику

Притисніть якимось вантажем і закрийте кришкою. Допоки пекінська капуста буде кваситися, щодня відкривайте слоїк і випускайте зайве повітря. За 3-4 дні переставте банку в холодильник.

Якщо у вас немає такої баночки, як на фото, беріть звичайну з європейською кришкою. Коли викладете шматочки капусти, зверху накрийте цілим листиком. Закручуйте пекінську капусту щільно, але не забувайте щодня відкривати, а потім знову закручувати.

Популярне

Схожі статті

Картопляна запіканка на сковороді по-швейцарськи: рецепт, як у найкращих ресторанах, але на домашній кухні

Картопляна запіканка - це дуже простий, але при цьому смачний і ситний варіант обіду або вечері нашвидкуруч. Саме такий рецепт запіканки на сковорідці ми сьогодні й підготували. Сподобається кожному.

Найпростіший варіант для всієї родини. За останній шматочок змагаються: ледачий пиріг із сиром на сковороді

Усі ми любимо випічку, без неї важко уявити гарний вечір. Але часом так ліньки розводити готування і тісто. Сьогодні ми підготували рецепт ледачого пирога з лаваша з сиром і ковбасою на сковороді.

Діти швидко зростають: Олена Тополя показала, як нині виглядає її найменша 3-річна донечка в оточенні братів

Двох старших синів Олена Тополя показує широкому загалу доволі часто, а от найменшу донечку Марійку намагається приховувати від прихильників. Усе ж на деяких фото можна роздивитися 3-річну дитину.