Забудьте радянський рецепт: як найкращі “Мастер Шефи” готують салат Мімозу по-українськи

Мімоза – класичний салат, який всі пам'ятають з дитинства. Навіть такий простий і бюджетний салат можна приготувати по-новому і зробити його зіркою святкового столу.

Мімоза – салат, який вже давно не готують на святковий стіл, адже це пережиток минулого. Бюджетний салат з рибною консервою, хоч і смачний та важко претендує на статус святкового. Та цей салат можна приготувати по-новому і зробити його більш цікавим та смачним. Якщо прибрати з Мімози картоплю і моркву, а натомість додати нові інгредієнти, виходить дуже смачно. Мімоза по-новому має більш елегантний та ніжний смак і виходить набагато смачнішою за класичну версію цього салату.

Необхідні інгредієнти:

  • яйця – 5 шт;
  • цибуля – 0,5  шт;
  • рибна консерва в олії – 1 шт (200 г);
  • твердий сир – 200 г;
  • майонез – 3-4 ст.л;
  • вершкове масло – 30 г;
  • сіль, перець, паприка за смаком.

Спосіб приготування:

Яйця потрібно відварити. Цибулину нарізаємо дуже дрібним кубиком, або тремо на терку (сік відтискаємо). Замість ріпчастої цибулі можна використати зелену.

Рибну консерву для цього салату можна використовувати будь-яку та дуже смачно виходить з тунцем в олії. Якщо ви берете сардину, не розминайте її вилкою, а поріжте ножем на невеличкі шматочки.

Рецепт ніжного і ситного салату Мімоза по-новому
Рецепт ніжного і ситного салату Мімоза по-новому

Відварені яйця розділяємо на білки та жовтки. Твердий сир натираємо на крупній тертці. Готуємо соус: до майонезу додаємо перець та паприку і перемішуємо.

Формуємо салат. Для того, щоб він мав гарний вигляд, використовуйте спеціальне кільце, яке встановлюємо на тарілку.

Першим шаром викладаємо половину всього натертого сиру. Змащуємо його майонезом.

Рецепт ніжного і ситного салату Мімоза по-новому
Рецепт ніжного і ситного салату Мімоза по-новому

Наступним шаром викладаємо тонкий шар цибулі. Далі викладаємо рибу і затираємо все яєчним білком. Цей шар злегка підсолюємо.

Наступним шаром на білок тремо холодне вершкове масло. Його має бути не багато, але саме масло дасть ніжність і вершковість цьому салату.

Рецепт ніжного і ситного салату Мімоза по-новому
Рецепт ніжного і ситного салату Мімоза по-новому

Сир, що залишився знову ділимо на 2 частини. Одну з цих частин викладаємо наступним шаром на салат і змащуємо його майонезом. Сиром, що залишився, прикрашаємо салат по краям, а в центр салату натираємо жовтки.

Рецепт ніжного і ситного салату Мімоза по-новому
Рецепт ніжного і ситного салату Мімоза по-новому

Такий салат не потрібно просочувати, його можна зразу подавати до столу.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Щось давно не чутно: куди подівся й чим займається зараз екс-тренер “Голосу країни” і кум Горбунова Потап

Репер Потап більше не приховує своє місцезнаходження і регулярно публікує фото з країн Європи та Америки у своєму Інстаграм-блозі. Схоже, повертатися в Україну артист не поспішає.

Можна і запікати, і смажити, все одно буде смачно: тісто для пиріжків як пух. З будь-якою начинкою – шедевр

Приготування пиріжків за цим рецептом не потребує великих зусиль, але результат вас точно порадує. Тісто виходить надзвичайно ніжним і пухким, а пиріжки – смачними та ароматними.

Стакан молока, 3 яйця і варення: щотижня готую цей пуховий пиріг до чаю – мало хто знає цей чудесний рецепт

Пиріг за цим рецептом виходить дуже пухким, ніжним і не сухим. Приготувати його не складно: вам знадобляться найпростіші інгредієнти і трішки часу.