Це найкращий салат з буряка, який я буду готувати на усі зимові свята. Інгредієнти тут підібрані шикарно

З такого простого овоча як буряк можна приготувати вишукану ресторанну страву. Салат з буряком, фетою та горіхами стане зіркою вашого святкового столу.

Червоний буряк у більшості людей асоціюється з досить простими та банальними салатами, такі оселедець під шубою, чи вінегрет. Та буряк може заграти абсолютно новими фарбами, якщо приготувати його по-новому і поєднати його з цікавими інгредієнтами. Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний салат з буряком та фетою. Такий салат вартий бути на вашому святковому столі, адже має вишуканий і яскравий смак. Крім того він дуже корисний і все ж краще такий салат подавати до столу, ніж майонезні страви, які не є корисними.

Необхідні інгредієнти:

  • рукола;
  • буряк – 1 шт;
  • фета – 100 г;
  • кедрові горішки (можна замінити на інші горіхи) – 20 г;
  • олія – 3 ст.л;
  • лимонний сік – 1 ст.л;
  • французька гірчиця – 1 ч.л;
  • мед – 1 ч.л;
  • прованські трави, сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Для цього салату буряк відварюємо до готовності, або запікаємо. Із запеченим буряком старва буде ще смачнішою, адже він має більш насичений і виражений смак. Сир фета та варений буряк нарізаємо на середні кубики. Вимиту і суху руколу викладаємо на тарілку. Зверху викладаємо буряк і фету.

Рецепт святкового салату з буряком та фетою
Рецепт святкового салату з буряком та фетою

Також можна використовувати розсільну бринзу. Посипаємо салат кедровими горіхами. Їх можна замінити на інші горіхи за смаком.

Готуємо заправку. Змішуємо олію, лимонний сік, мед, французьку гірчицю, прованські трави, сіль та перець. Все ретельно перемішуємо і рівномірно поливаємо заправкою салат. Перемішувати салат не потрібно. Відразу подаємо його до столу.

Рецепт святкового салату з буряком та фетою
Рецепт святкового салату з буряком та фетою

Поєднання гостренької руколи, солодкого буряка та солоної фети дуже смачне, а соус ідеально доповнює всі ці смаки. Салат виходить не лише смачним, а й корисним та ще й дуже легко готується і досить бюджетний.

Готуйте з задоволенням!

Популярне

Схожі статті

Ніхто не вірить, що я їх сама роблю! Виходять краще ніж в кондитерських: легкі тістечка у кокосовій стружці

Забудьте про необхідність виходити з дому, щоб насолодитися смаком вишуканих кондитерських виробів. З цим рецептом тістечка у кокосовій стружці стануть найулюбленішим домашнім десертом вашої сім'ї!

Наступають на п’яти Кароль і скоро її перевершать: Клавдія Петрівна, Трінчер та інші перспективні артистки

Кожне покоління має своїх кумирів й нові часи народжують нових зірок. Так останнім часом все частіше звучать такі імена як Клавдія Петрівна та Анна Трінчер, поступово відтісняючи навіть Тіну Кароль.

Печу щось середнє між біляшами та пиріжками, але смачно так, що не відірватися: гриби з курятиною в тісті

У світі кулінарії існують страви, які не можна точно віднести до якогось конкретного кулінарного жанру, але вони завжди вражають своєю оригінальністю. Одна з таких — гриби з курятиною в тісті.