Мій брауні завжди вологий і не забитий. Ділюсь ідеальними пропорціями улюбленого шоколадного торта до чаю

Брауні – відоме американське тістечко, яке полюбили у всьому світі. Воно має яскравий шоколадний смак і вологу структуру. Готується такий десерт не складно.

Всі любителі шоколаду будуть в захваті від тістечка брауні. У складі цього десерту дуже велика частка шоколаду і дуже мало борошна. За рахунок цього тісто має цікаву консистенцію, не схожу на класичні пироги. Брауні – дуже вологе і м’яке тістечко. Пропонуємо до вашої уваги класичний рецепт брауні, який виходить як у кондитерській.

Необхідні інгредієнти:

(форма 19х19 см)

  • темний (чорний шоколад) – 200 г;
  • вершкове масло – 110 г;
  • яйця – 3 шт;
  • цукор – 200 г;
  • борошно – 65 г;
  • какао – 25 г;
  • ваніль – 1 дрібка;
  • сіль – 1 дрібка.

Спосіб приготування:

У глибоку миску перекладаємо подрібнений на невеликі шматки чорний шоколад і додаємо до нього вершкове масло. Ставимо миску на водяну баню і топимо шоколад, постійно помішуючи, до повного розчинення.

Рецепт вологого і не забитого брауні як з кондитерської
Рецепт вологого і не забитого брауні як з кондитерської

В окрему миску вбиваємо яйця, додаємо до них цукор, ваніль, дрібку солі і збиваємо все міксером до утворення пишної маси яскраво-жовтого кольору.

Рецепт вологого і не забитого брауні як з кондитерської
Рецепт вологого і не забитого брауні як з кондитерської

До збитих яєць поступово вливаємо розтоплений шоколад і продовжуємо збивати міксером, поки все не з’єднається в одну суміш. В окрему миску просійте борошно і какао. Сухі інгредієнти перемішайте і всипте у шоколадно-яєчну суміш. Акуратно лопаткою вимішуємо тісто до однорідності.

Рецепт вологого і не забитого брауні як з кондитерської
Рецепт вологого і не забитого брауні як з кондитерської

Форму для випічки вистеляємо пергаментним папером і ретельно змащуємо форму вершковим маслом (дно та боки). Виливаємо тісто у форму і ставимо випікатися у розігріту духовку при температурі 170 градусів приблизно 25 хвилин.

Після випікання треба дати пирогу повністю охолонути і тільки тоді виймати його з форми. ріжемо брауні на порційні шматочки, присипаємо цукровою пудрою (за бажанням) і подаємо до столу. Цікаво, що смачнішим цей десерт стає на другий день після холодильника. Брауні потрібно зберігати саме у холодильнику.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Пиріжки як пух на особливому інгредієнті: для мене це найсмачніша начинка. Всі хто куштують щоразу в захваті

Найсмачніші смажені пиріжки виходять не на молоці, не на кефірі, а на картопляному відварі. Спробуйте приготувати і ви будете в захваті від результату.

За кордоном, але в оточені жіночої краси: Потап із Чикаго порадив українцям, як пишатися своїм походженням

Знаходячись за кордоном відомий продюсер Потап намагається довести прискіпливій публіці, що він не забуває рідну неньку Україну. Проте реакція фанатів не завжди така, яку артист хотів би бачити.

Ніякої духовки, але всі будуть задоволені: без розкочування тіста готую ліниві пиріжки з м’ясом за 10 хвилин

Уранці кожна хвилина на рахунку, але ж треба нагодувати чоловіка й дітей ситно. Вихід є – зробіть ліниві пиріжки. Просто змішайте кефір із борошном, викладіть на пательню й додайте м'ясний фарш.