З одного замісу тіста ціла гора улюблених рогаликів з маком і горіхами: дуже запашні та довго не черствіють

Такий рецепт швидко поповнить список ваших фаворитів. Прості у приготуванні та неймовірно ароматні рогалики з маком і горіхами сподобаються абсолютно кожному

Апетитний аромат рогаликів із маком і горіхами заповнить усю квартиру або будинок, коли ви почнете готувати десерт за цим рецептом. Вам знадобиться мінімальна кількість інгредієнтів і часу, а в результаті на столі стоятиме гірка смачнющих рогаликів. Отже, хутчіше беріться до приготування страви, аби точно приємно вразити всіх, хто скуштує смаколик.

Кулінари опублікували рецепт неймовірно смачних рогаликів із маком і горіхами
Кулінари опублікували рецепт неймовірно смачних рогаликів із маком і горіхами

Інгредієнти

Для тіста:

  • 1 склянка теплого молока;
  • 7 г сухих дріжджів;
  • 1/2 склянки цукру;
  • 100 г масла;
  • 1 яйце;
  • 1/2 ч. ложка солі;
  • Приблизно 4 склянки пшеничного борошна;

Для начинки:

  • 1 склянка маку (замоченого і провареного);
  • 1/2 склянки меду або цукру;
  • 1 ч. ложка вершкового масла;
  • 1/2 склянки горіхів.

Спосіб приготування:

Для початку розчиніть дріжджі у теплому молоці з додаванням невеликої кількості цукру та залиште їх на 5-10 хвилин для активації. У великій мисці змішайте розтоплене масло, яйце, залишок цукру й активовані дріжджі з молоком. Додайте пшеничне борошно і сіль. Поступово замішуйте тісто, починайте з невеликої кількості борошна та поступово додавайте за потреби ще, поки тісто не стане еластичним і не припинить прилипати до рук. Накрийте тісто рушником і залиште його підійматися протягом 1-2 годин.

Підготуйте начинку, перемішавши варений мак, мед або цукор, вершкове масло та горіхи. Розкочуйте тісто на робочій поверхні. Вам потрібно утворити прямокутник. Розтягніть його на товщину близько 5-7 мм. Рівномірно розподіліть начинку по всій поверхні тіста. Розріжте тісто на трикутники і заверніть їх, починаючи від ширшого кінця.

Покладіть рогалики на деко для випікання, покрите пергаментом. Залиште їх підійматися ще на 15-20 хвилин. Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть рогалики збитим яйцем. Випікати десерт потрібно протягом 15-20 хвилин або до золотистого кольору.

Простий рецепт смачних рогаликів із маком і горіхами
Простий рецепт смачних рогаликів із маком і горіхами

Дістаньте смаколик із духовки та залиште охолоджуватися перед подачею. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Духові пиріжки з сирного тіста із джемом: мій чарівний рецепт, коли зненацька захотілось солоденького

У сучасному темпі життя навіть хвилини стають ціннішими, ніж будь-коли. Тому мистецтво швидкого та простого готування стає необхідністю, через що сьогоднішній рецепт солодкої випічки є актуальним.

“5 місяців виповнилося”: Володимир Дантес поділився фото підрослого Василя та побажав усім “дитячого” щастя

Володимир Дантес показав свого домашнього улюбленця, якого завів разом із Дашею Кацуріною. Фото пухнастика співак опублікував у своєму Instagram.

Єві Цекало вже 25 років: як виглядає та чим займається донька Лоліти Мілявської — стопами батьків не пішла

Поведінка та соціальна позиція батьків у багатьох родинах мають колосальний вплив на дитину, а, значить, й на її вибір життєвого шляху, і врешті решт, на майбутню долю.